lat

Политички глумци и фалсификовање демократије


ПОДЕЛИТЕ:

Мала група садашњих и искључених функционера која покушава да преузме Демократску странку од њених чланова и која је јуче одржала лажне изборе, припремила је за ову прилику гласачке листиће који су били "оверени" печатом странке, иако нису имали приступ печату.

Тако су још једном доказали да им фалсификовање докумената није нити страно, нити им представља проблем. Такође, не треба ни заборавити да је читава ујдурма и почела тако што је ова група фалсификовала потписе, због чега је поднета и кривична пријава.

"Печат Демократске странке налази код мене, на сигурном, недоступан свима онима који би желели да га злоупотребе за испуњење својих и режимских интереса. Мој је задатак као председника странке да чувам Демократску странку, да заједно са члановима реформишемо и ојачамо странку, која ће бити у стању да победи режим Александра Вучића," изјавио је председник Демократске странке др Зоран Лутовац.

Због поменутих сазнања, демократе имају разлога да верују да овој малој групи садашњих и искључених функционера, део плана јесте да се обрате Министарству државне управе и локалне самоуправе са захтевом који је у суштини фалсификат, да се промени законски заступник странке на основу нелегалних, противстатутарних и лажних записника, са лажних избора. Уколико се ипак буде догодио такав сценарио, демократе су спремне да правду потраже и пред међународним институцијама.

"Уколико Министарство буде прихватило нешто што је очигледан фалсификат, то ће бити још један доказ о потпуном распаду државних институција и непоштовању закона Републике Србије, као и додатна потврда да су у покушају преузимања странке сада већ искључени чланови имали подршку актуелног режима. Због тога, ово није само борба за одбрану Демократске странке, ово је борба за одбрану правне државе, поштовања закона, борба за нормалну, уређену државу, борба да ослободимо заробљене институције и охрабримо све који раде у њима, да раде слободно и по својој савести. Борба за слободну Србију и све њене грађане данас је важнија него икад, јер се налазимо у времену када више нико није сигуран и због тога морамо бити солидарни," закључио је др Зоран Лутовац.

Информативна служба Демократске сранке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ