lat

Милош Вучевић да поднесе оставку


ПОДЕЛИТЕ:

Покрајински одбор Демократске странке за Војводину позива Милоша Вучевића да поднесе оставку на место  градоначелника, после скандала са избором чланице градског већа града Новог Сада задужене за образовање.

"Дина Вучинић, коју је Милош Вучевић и предложио за то место, изјавом да су Хрвати трајно оболела нација, изазвала је међународни скандал и себе дисквалификовала за позицију прве особе у образовању у Новом Саду, где по последњем попису живи преко 5000 Хрвата. Да се ради о изузетно озбиљној ствари, говоре не само реакције наших суграђана, него и реакције хрватских медија у Хрватској. Уколико одлучне мере не буду предузете, лош кадровски избор могао би да прерасте у озбиљан међународни инцидент," упозорио је Небојша Новаковић, председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину.

Потпуно је неодрживо да особа која не може да контролише своје понашање и има испаде мржње, а која је и јавно рекла да људи са говорном маном не треба да буду одборници, буде део градске владе. Милош Вучевић данима ћути о овом скандалу, што указује на то да и он има исти или сличан став као Дина Вучинић, а због тога је и он недостојан места градоначелника Српске Атине.

 


Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ