lat

Најновије

Радојев: Одговорност је на министру, не на родитељима
Демократска странка захтева да министар Шарчевић у наредних 15 дана предложи озбиљну стратегију која би помогла да се школска настава реализује у складу са неопходним мерама заштите и реалним могућностима или да поднесе оставку, што је потез који смо очекивали више пута у прошлости. 

Динчић: О поштовању процедура не може да се преговара
Секретар Демократске странке Душан Динчић укључио се данас уживо у програм телевизије Н1 и потврдио да никаква Скупштина није расписана за септембар, да такозвани Организациони одбор не постоји и да у Демократској странци о свему може да се дебатује, али да процедуре морају да се поштују.

Недопустив притисак на новинаре и цивилни сектор
Провере финансијских трансакција појединих медијских радника, невладиних организација и удружења од стране државне Управе за спречавање прања новца, за Демократску странку представља још један недопустив метод притиска на независне новинаре и цивилни сектор од стране режима Александра Вучића. 

Ракић: Тим адвоката на располагању свим угроженим грађанима
Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић, чланица Извршног одбора др Татјана Вешовић и секретар странке Душан Динчић говорили су данас на конференцији за медије о подршци потписницима петиције „Уједињени против ковида“ и тиму адвоката Демократске странке који ће им бити на располагању.

Кузмановић: Београд је постао талац једног човека
У Београду су се за време јединог директно изабраног градоначелника Ненада Богдановића градиле нове јавне гараже, модерне саобраћајнице, мостови... Београд је био град са најбољом стратегијом за привлачење директних страних инвестиција и великим економским потенцијалом. Познати лист „Фајненшел тајмс“ доделио је Београду у то време и ласкаву титулу „град будућности“ и тако га уврстио међу најбоље локације за улагање на свету.

Снабдевање стабилно – воде нема
После 5 година агоније у којој се Зрењанинци налазе свакога дана јер немају воду за пиће док власт обећава да је решавање проблема на видику и да треба уложити још само мало новца и времена да би све савршено функционисало, истекао је и последњи анекс уговора и Водовод је (поново) преузео посао снабдевања водом.

Подршка за све храбре људе и оне који ће своју храброст тек открити
Незадовољство и неслагање са начином вођења државе и односом према грађанима, како пре тако и за време пандемије, све више се шири и све гласније чује и сада се већ не може сакрити, чак ни уз свесрдну помоћ режимских медија.

Динчић: У Демократској странци процедуре се морају поштовати
Интервју Душана Динчића, секретара Демократске странке

Лажно представљање лажних демократа
Информативна служба Демократске странке обавештена је о саопштењу које је послато са мејл адресе press@ds.sekretarijat.rs, а у име Информативне службе Демократске странке. Будући да Информативна служба никада није послала поменуто саопштење, очигледно је да се неко лажно представља и контактира медије са електронске адресе која личи на званичне страначке налоге, али заправо то није.

Вешовић: Кризни штаб треба да буде срамота
Чланица Извршног одбора Демократске странке др Татјана Вешовић одлучно је стала у одбрану својих колега лекара које су јуче на конференцији чланови Кризног штаба на најружнији могући начин покушали да дискредитују, обесхрабре и омаловаже.