lat

Најновије

25 година касније: борба за истину и даље траје
Демократска странка се сећа и дубоко жали за жртвама у Сребрениции и оштро осуђује све покушаје негирања геноцида у заштићеној зони у и око Сребренице.

Лутовац: Ослободите мирне грађане, ухапсите хулигане!
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац позвао је данас полицију да одмах на слободу пусти све грађане који нису учествовали у синоћним нередима у центру Београда, а који су приведени у насумичним хапшењима током вечери и после разбијања демонстрација. 

Николић: Вучић ће опет покушати да изазове сукоб на протесту
Потпредседник Демократске странке Дејан Николић изјавио је за Нова.рс да су започети протести против режима Александра Вучића у Београду и другим градовима широм Србије већ донели значајну корист за читаво друштво, јер су се у њих укључиле и млађе генерације које до сада, осим у оквирима неких екстремистичких група, углавном нису активно учествовале у политичком животу.

Лутовац: Није успео план режима да изазове сукобе међу грађанима који протестују
Председник ДС-а Зоран Лутовац изјавио је да "оно што је режим покушао у последња два дана да уради - не даје резултат". "Хтели су да изазивањем насиља дискредитују протесте против режима. Није им успело", оценио је Лутовац.

Неприхватљива бруталност полиције над грађанима
Демократска странка још једном упозорава председника Србије Александра Вучића и његове следбенике да синоћни протест испред Дома Народне скупштине у центру Београда и сукобе грађана са полицијом нипошто не покушавају представити као насиље опозиције и излив незадовољства због поновног пооштравања државних мера у сузбијању вируса COVID-19. 

Кризни штаб свесно довео грађане у заблуду и опасност
Демократска странка позива Владу Србије и Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19 да одмах објасне грађанима Србије и читавој јавности зашто се званични подаци о броју заражених и умрлих у пандемији новог коронавируса драстично разликују од збирних података које су државним властима достављале ковид болнице и друге здравствене установе.

Министар Вукосављевић вређа и покушава да заплаши новинаре
Демократска странка осуђује простачке увреде које је у свом обраћању дневном листу "Данас" изрекао министар културе и јавног информисања у техничком мандату Владан Вукосављевић, а на рачун "Данасових" саговорника који су коментарисали "саучешће због смрти комунизма" које је Вукосављевић упутио првом уреднику "Данаса" Грујици Спасовићу. 

Најоштрије осуђујемо увреде на рачун Александре Јерков
Демократска странка захтева од тужилаштва и полиције да одмах предузму законске мере против аутора и свих осталих који су учествовали у објављивању назови књиге Војислава Шешеља у којој се на најпримитивнији начин вређа потпредседница Демократске странке Александра Јерков.

Заиста – ко су пучисти?
У свом тексту од 29. 6. 2020. Горица Мојовић вешто замењује тезу и групу која месецима уназад разбија ДС представља као жртву, а огромну већину у странци претвара у „пучисте“.