lat

Најновије

Златно доба Кикинде
Пре тачно седам година на седници скупштине општине Кикинда, Српска напредна странка преузела је власт од Демократске странке и њених коалиционих партнера који су само променили страну.

Власти у Београду – доказане распикуће и муватори
Начин на који је продат један од симбола града, Палата Београд популарно позната као Београђанка, само је још један у низу доказа да је данашња градска власт састављена од очигледних распикућа и муватора.

Малиновић: Отказане су планиране вежбе са Русијом, не са НАТО земљама
После састанка са министром одбране Русије Шојгуом и изјаве министра Вулина о никада бољој и успешнијој сарадњи две земље, одлука Владе о отказивању свих вежби Војске Србије са страним оружаним снагама због притиска Европске уније више је него лицемерна замена теза и покушај обмане јавности о стварним разлозима, посебно имајући у виду да су све планиране вежбе биле са Русијом и да није било договорених вежби са НАТО земљама.

Скандалозна и непримењива одлука Министарства просвете: ученици, родитељи и запослени изложени додатном ризику и притиску
Иако смо почетком септембра гледали бројне медијске прилоге у којима су нас обавештавали да нема разлога за бригу, да се ученици полако усељавају у ученичке домове, да су предузете све мере и да су деца сигурна, само неколико дана касније стигло је упутство Министарства којим је предвиђено да се капацитети домова преполове, да ученици сваког викенда морају да путују кући и најава да ће реализација овог упутства бити строго праћена.

Убиство Славка Ћурувије не сме остати без судског епилога
Ресорни одбор Демократске странке за информисање поново упозорава и државно тужилаштво и надлежне судове да су дужни да поступак против осумњичених за убиство новинара и власника листова „Дневни телеграф“ и „Европљанин“ Славка Ћурувије спроведу на ефикасан и правно ваљан начин, како би сви учесници удруженог злочиначког подухвата у којем је убијен Ћурувија били именовани и, уколико су још живи, правоснажно осуђени. 

Споразум у Вашингтону: уместо решења – низ нових проблема
Демократска странка сматра да споразум о нормализацији економских односа између Београда и Приштине, који је синоћ потписан у  Вашингтону, неће допринети решавању питања Косова и Метохије, али ће вероватно отворити низ нових проблема, са којим се Србија до сад није суочавала у настојању да на прихватљив начин реши косовски спор.

Лутовац: Заједнички циљ грађана и опозиције је да врате своја отета права
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац гостовао је у Јутарњем програму на телевизији Нова С и говорио о тренутној политичкој ситуацији у Црној Гори, паралели између опозиције у Црној Гори и Србији која је ових дана итекако актуелна тема, али и најновијим догађајима унутар Демократске странке.

Због повреда Статута и Етичког кодекса странке из чланства искључена 4 функционера Демократске странке
Због повреда Статута и Етичког кодекса Демократске странке, покушаја преотимања странке и недоличног понашања, Извршни одбор Демократске странке одлучивао је данас о дисциплинском поступку који је покренуо Етички одбор странке и донео одлуку о искључењу Радослава Милојичића Кене, Слободана Милосављевића, Балше Божовића и Бранислава Лечића из Демократске странке.

ДС захтева померање почетка школске године јер нема услова за безбедно одвијање наставе
Демократска странка захтева од министра Шарчевића и председника Александра Вучића да помере почетак нове школске године за 15 дана, а да за то време обезбеде одговарајуће услове за несметано и безбедно одвијање наставе.

Грађани у шоку због одлуке о дезинфекцији болнице виљамовком
Грађани Крушевца запрепашћени су чињеницом да ће Општа болница у Крушевцу за дезинфекцију радних површина користити ракију вилијамовку одузету још 2005. године у поступку инспекцијског надзора. Према информацијама објављеним у Службеном гласнику, део од 9196 заплењених флаша ракије вилијамовке добиће и Општинска организација Црвеног крста у Крушевцу.