lat

Најновије

Споразум у Вашингтону: уместо решења – низ нових проблема
Демократска странка сматра да споразум о нормализацији економских односа између Београда и Приштине, који је синоћ потписан у  Вашингтону, неће допринети решавању питања Косова и Метохије, али ће вероватно отворити низ нових проблема, са којим се Србија до сад није суочавала у настојању да на прихватљив начин реши косовски спор.

Лутовац: Заједнички циљ грађана и опозиције је да врате своја отета права
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац гостовао је у Јутарњем програму на телевизији Нова С и говорио о тренутној политичкој ситуацији у Црној Гори, паралели између опозиције у Црној Гори и Србији која је ових дана итекако актуелна тема, али и најновијим догађајима унутар Демократске странке.

Због повреда Статута и Етичког кодекса странке из чланства искључена 4 функционера Демократске странке
Због повреда Статута и Етичког кодекса Демократске странке, покушаја преотимања странке и недоличног понашања, Извршни одбор Демократске странке одлучивао је данас о дисциплинском поступку који је покренуо Етички одбор странке и донео одлуку о искључењу Радослава Милојичића Кене, Слободана Милосављевића, Балше Божовића и Бранислава Лечића из Демократске странке.

ДС захтева померање почетка школске године јер нема услова за безбедно одвијање наставе
Демократска странка захтева од министра Шарчевића и председника Александра Вучића да помере почетак нове школске године за 15 дана, а да за то време обезбеде одговарајуће услове за несметано и безбедно одвијање наставе.

Грађани у шоку због одлуке о дезинфекцији болнице виљамовком
Грађани Крушевца запрепашћени су чињеницом да ће Општа болница у Крушевцу за дезинфекцију радних површина користити ракију вилијамовку одузету још 2005. године у поступку инспекцијског надзора. Према информацијама објављеним у Службеном гласнику, део од 9196 заплењених флаша ракије вилијамовке добиће и Општинска организација Црвеног крста у Крушевцу.

Лутовац: Питање одбране животне средине више не сме да се третира као локално питање
На данашњој конференцији за медије председник Демократске странке др Зоран Лутовац, нови политички саветник председника странке др Војин Ракић и портпаролка Градског одбора ДС-а у Зрењанину Алиса Коцкар говорили су о загађењу животне средине, о последицама и могућим решењима, и посебно се осврнули на актуелну ситуацију у два града – Зрењанину и Смедереву.

Зауставити даље урушавање РТС-а
У интересу грађана Србије и загарантованог права на слободно информисање, Демократска странка захтева да целокупно руководство Јавног медијског сервиса, менаџмент и Управни одбор, ургентно буду смењени. Све информације које руководство РТС-а последњих дана пласира у јавност, служе искључиво даљем обмањивању јавности.

Министар Ђорђевић ускоро слави јубилеј „кривице демократа“ што он не ради свој посао
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је током своје посете Ваљеву најавио завршетак радова и отварање Геронтолошког центра у скоријој будућности, али је искористио прилику и да окриви Демократску странку за то што радови још увек нису готови, иако је Српска напредна странка на власти већ 8 година.

Драгана Ракић гост емисије ТВ Н1 (најава, 21.8.2020)
Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић гостоваће у петак, 21. августа 2020. године од 17.15 часова у емисији „Дан уживо“ на ТВ Н1.

Драгана Ракић поднела кривичну пријаву против министра Удовичића
Драгана Ракић, Душко Петровић и Душан Динчић данас су испред Демократске странке и Покрета Слободна Србија одржали конференцију за медије поводом подношења кривичне пријаве против министра омладине и спорта Вање Удовичића због кривичног дела злоупотреба положаја.