lat

Најновије

Ђуришић: Четвртог марта Београд добија четвртог демократског градоначелника
Кандидати демократа за одборнике на листи "Да ослободимо Београд", Марко Ђуришић, Љиљана Лучић и Зоран Алимпић, који су као одборници Скупштине града Београда пре 21 годину, изабрали др Зорана Ђинђића за првог демократског градоначеника Београда, поручили су да ће Београђани 4. марта као и тада гласати за европски град слободан од страха, те да ће изабрати четвртог демократског градоначелника.

Тамара Трипић: Да вратимо наду у наше животе и да 4. марта ослободимо Београд
Са саговорницом портала Gerila.rs Тамаром Трипић, потпредседницом Демократске странке и великим борцем за људска и мањинска права, као и равноправност полова, разговарали смо о актуелним политичким темама.

Весна Ракић Водинелић: Странке наше коалиције су увек биле на страни СУПРОТНОЈ РЕЖИМУ
Имена 24 изборне листе које је Градска изборна комисија усвојила су коментар сама по себи. Необично је то што је ГИК ипак одлучила да такве листе прогласи - каже за „Блиц” Весна Ракић Водинелић, прва на листи „Да ослободимо Београд - ДС/СДС/НС - ЗЕП - Зелени”.

Шутановац: Да ослободимо Београд од страха и заостајања
У склопу предизборне кампање, коалиција "Да ослободимо Београд – ДС, СДС, Нова, ЗЕП Зелени" организовала је трибину у Младеновцу. Грађанима су се обратили Драган Шутановац, кандидат за градоначелника, и Балша Божовић, шеф изборног штаба коалиције.

Колунџија: 4. марта оружје за ослобађање Београда је у нашим рукама
Нада Колунџија, потпредседник Демократске странке и вишедеценијски борац за слободну и демократску Србију, гост је портала „Gerila.rs“.

Шутановац: Запослени ће бити чувари Београда а не сакупљачи капиларних гласова СНС-а
Кандидат за градоначелника Београда листе Да ослободимо Београд Драган Шутановац поручио је данас запосленима у Градској управи да никада више неће бити приморавани да скупљају капиларне гласове или статирају на скуповима Српске напредне странке, већ ће бити оно што и треба да буду – чувари Београда.

Трибина у Обреновцу: Да ослободимо Београд је савез за будућност Србије
Представници коалиције „Да ослободимо Београд – ДС, СДС, Нова, ЗЕП – Зелени“ одржали су вечерас трибину у Обреновцу. Са окупљеним грађанима разговарали су Балша Божовић, шеф Изборног штаба коалиције, Борис Тадић председник Социјалдемократске странке и Зоран Живковић председник Нове странке.

Лечић: Само јака ДС гарант Вучићевог пораза
Глумац и потпредседник Демократске странке Бранислав Лечић говори за Данас. О кампањи се дуго причало и много више пре почетка избора него данас.

Никола Лунић: Вулинова спољна политика
Ауторски текст Николе Лунића за Данас

Тадић: Да ослободимо Београд од спреге мафије и власти
Председник Социјалдемократске странке, која заједно са Новом странком и Зеленом еколошком партијом – Зелени чини коалицију Да ослободимо Београд окупљену око Демократске странке, Борис Тадић, изјавио је на конференцији за медије да је листа Да ослободимо Београд „у ствари листа која се бори да се ослободи Србија од спреге криминала и власти.“