lat

Најновије

“Словачки приступ” као решење у борби против COVID-19
Словачка је у два наврата тестирала на COVID-19 приближно 3,6 милиона својих грађана на 50.000 различитих локација и на тај начин је успела да у кратком року нормализује живот грађана, барем колико је то могуће у условима пандемије. Гледајући недељни просек, Словачка тренутно бележи мање од 2.000 нових случајева дневно, са драстичним трендом опадања ове бројке. Опадајући тренд је присутан и у случају броја преминулих од овог вируса.

Nebojša Novaković gost emisije Radio - televizije Vojvodine (najava, 27.11.2020)
Председник Покрајинског одбора Демократске странке Небојша Новаковић сутра ће гостовати у емисији "Политбиро" од 17.20 часова.

Ковид се побеђује, а власт - отпушта
Белешке из вршачке болницеДанас коначно излазим из болнице! Полако се опорављам од ове пошасти за коју многи мисле да је обмана, а ја врло добро знам да је ковид једна аждаја.

Радојев: Влада да обезбеди услове за онлајн наставу
Демократска странка захтева од министра Ружића и Владе Републике Србије да престану да обмањују јавност и да, под хитно, обезбеде све услове за праву онлајн наставу.

Лутовац: Профит не сме бити испред безбедности радника
Због великог броја радника заражених коронавирусом, менаџмент компаније Бамби донео је одлуку да је једини начин да се постигне зацртана производња да преостали запослени раде у сменама од по 12 сати, иако су радници већ дуго преоптерећени и функционишу у тешким условима. Радници су се побунили, добили подршку синдиката, али до договора са менаџментом ипак није дошло.

Полиција да одмах истражи претње Грухоњићу и његовој породици
Покрајински одбор Демократске странке за Војводину и Градски одбор Демократске странке у Новом Саду траже од полиције да одмах покрене истрагу и открије ко је претходне ноћи исписивао увредљиве и претеће графите на улазу зграде у којој станује програмски директор Независног друштва новинара Војводине Динко Грухоњић

Ракић: Права грађана бране они који су пристали на насиље и који су се својих права одрекли
Данашња конференција Демократске странке одржана је испред зграде РТС-а, јер су демократе желеле да на симболичан начин скрену пажњу јавности на важне друштвене теме о којима РТС ћути и успешно неинформише грађане. Не ради се о томе да РТС треба да буде мање за власт, а више за опозицију, него да буде сервис грађана, да истинито, потпуно и благовремено информише грађане о важним друштвеним темама.

Драгана Ракић - Конференција за медије (најава, 24.11.2020)
Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић обратиће се сутра (24. новембра, 2020. године) медијима испред зграде Радио - телевизије Србије (Таковска 10) у 11.00 часова. Медијима ће се обратити и Јелена Милутиновић, студенткиња Факултета политичких наука Тема: Избор Повереника за заштиту равноправности и почетак кампање "16 дана активизма против насиља над женама"

Ракић: Скупштина искључила јавност из поступка избора новог Повереника за заштиту равноправности
Српска напредна странка планира да утврди предлог кандидата за Повереника за заштиту равноправности далеко од очију јавности, на данашњој седници Одбора за уставна питања, за коју знају само они који редовно проверавају новости објављене на сајту Народне скупштине.

Прелазак на онлајн наставу неопходан
Демократска странка захтева од министра Ружића и Владе Републике Србије да због изузетно лоше епидемиолошке ситуације све основне и средње школе у наредних 15 дана пређу на онлајн наставу.