lat

Зоран Лутовац на трибини Савеза за Србију у Горњем Милановцу


ПОДЕЛИТЕ:

Др Зоран Лутовац, председник Демократске странке, у Горњем Милановцу је најпре разговарао са члановима и чланицама овог одбора Демократске странке, а потом као један од лидер говорио на трибини Савеза за Србију.

Број слика: 2

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

У истој згради у којој је Демократска странка у овом граду основана 1924. године, Лутовац је истакао да предано и неуморно обилази Србију, јер верује да је у заробљеној држави у којој су медији узурпирани, непосредан разговор са грађанима једини начин да се чује истина.

У мајици са стихом песме Партибрејкерса „Слобода или ништа“, Лутовац је рекао да су истраживања протеста 1од5милиона по Србију показала да огромна већина грађана који протестују каже да је баш слобода разлог зашто протестују и да су учесници углавном ситуирани људи или средњег статуса.

„Истраживање показује да на протестима најмање има оних који су социјално и финансијски угрожени. То је озбиљно упозорење нама како да се супротставимо аутократи који контролише све механизме и како да приђемо угроженима који се много више плаше промена него остали. Плаше се за оно што им се сада даје на кашичицу, јер људи у Србију више не могу да живе од своје плате. Људи из Србије одлазе да би преживели, а не за бољим животом. Због тога смо као одговорни људи били дужни да ставимо своје разлике по страни и да се удружимо у намери да од наше земље направимо нормално место за живот.“

“У ово сам ушао отвореног срца да променимо Демократску странку, а онда и Србију. Мене цензус не интересује као такав, мене интересује да променимо систем”, закључује Лутовац.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ