lat

Зоран Лутовац: Бојкот Скупштине је обавеза


ПОДЕЛИТЕ:

Да ли је нарушена кохезија Демократске странке, има ли превирања унутар Посланичког клуба и постоје ли разлике у тумачењу захтева проистеклих из Споразума са народом, нека су од питања покренутих у јавности на које је у ауторској емисији Љубице Гојгић одговарао др Зоран Лутовац, председник Демократске странке.

Он је потврдио да је учешће у раду Одбора и подршка кандидатури Невене Ружић за повереника изазвала извесну дозу недоумица, као и злонамерних тумачења оних који тенденциозним ширенењем лажи наносе штету заједничком опозиционом деловању. С тога је недавно Председништво својом децидном одлуком додатно појаснила да ће се кршењем страначке дисциплине сматрати свако учешће на пленарним заседањима и у раду радних тела и органа Скупштине

Свако евентуално појединачно учешће јесте појединачна одлука и она не представља кршења Устава, али аутоматски значи да посланик не заступа више интересе ДС. Разговор са Метју Палмером искоришћен је да се укаже на истоветност оцена стручних тимова које је Савез формира и експерата Комисије ЕУ.

Парламентаризам је данас само празна фасада, садржаја нема. Ниједна институција настала вољом већине владајуће странке не поседује демократски капацитет.

У наставку разговора др Зоран Лутовац је појаснио и у којој фази се налази процес преласка из политичког у формално, правно уједињење. На самом крају демантовао је спекулације о замирању протеста. "Не ради се због популарности и рејтинга, већ истрајности и доследности. Слобода и борба за њу су дуготрајан процес, констатовао је Лутовац.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ