lat

Зауставите ширење атмосфере агресије у друштву


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка најоштрије осуђује нови напад екстремиста, пребијањеи рањавање прогресивних младих људи који се у петак догодио у Нишу. Захтева да власти да престане да шири атмосферу агресије друштву и подстиче насиље.

После последњих пребијања активиста „ Здружене акције кров над главом“ и „1 од 5 милиона“ у Новом Саду за које нападачи још увек нису пронађени у Нишу се пре два дана поново догодио напад на прогресивне младе људе који гаје антифашистичке и леве идеје. Овога пута повод за напад је била „Антифа“ мајица због које је нападнути младић добио два убода ножем у леђа.  Садашња власт ангажовањем параполиције и подршком екстремистичким организацијама створила је атмосферу насиља. Атмосфера у којој сваки незадовољни појединац или група насилника може да нападне и без икаквих последица свој бес и незадовољство искали на грађанима који протестују против власти на скуповима је недопустива.

У Србији за коју се боримо напади екстремиста и злочини из мржње ће бити најоштрије кажњавани. Пружамо искрену солидарност са свим нападнутима. Поручујемо да су у Србији овакви напади најстроже забрањени и да је ово злочин. Тражимо од првосудног система, тужилаштва и полиције да ово кривично дело тако и третирају. Нећемо Србију у којој дивљају мрачне силе и нападају људе само зато што припадају некој другој друштвеној групи.

Демократска странка се увек залагала за прогресивно друштво ненасиља. Као и у случајевима Далибора Станојевића, Милан Благојевића, Марка Ђелевића,Михајла Николића, Дејана Багарића и многих других који су жртве ове власти пружамо пуну солидарност и подижемо глас против свих екстремних група које делују у Србији. Ако мисле да због мањег броја људи на протестима могу да се на овакав начин свете нека знају да им то нећемо дозволити. Србија није земља крвавих кошуља и крвавих мајица.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ