lat

Тридесет шесто протестно окупљање у Београду: Бранимо природу и људе и друштво


ПОДЕЛИТЕ:

Тридесет шесто протестно окупљање на Таразијама у Београду, било је прилика да се још једном укаже на свеопште разарање, природе и друштва, осиромашивање природних ресурса и нужности да се појединачно, као и организовано супротставимо у свакој тачки, сваком месту.

Број слика: 6

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Десимир Стојанов, активиста који је стао у одбрану река на Старој планини и успротивио се приватним инвеститорима који зарад властитог интереса нарушавају природну равнотежу и уништавају живот од изворишта, позвао је све да се покрену. Ниједан пројекат не би имао разорну моћ да га не подржава политика, рекао је он, и навео колико пута су се његове комшије и он обраћали свим институцијама у земљи. Заштиту државе има онај ко нам отима Ракиту, приметио је Стојанов.

Горана Илић, активисткиња за одбрану Кошутњака рекла је да у престоници не страда само културно наслеђе и делови историје уткани, већ и дрвореди, стабла, плућа овог града. Некада сам знала да кажем да је Кошутњак моје двориште, али било би то нетачно и себично рећи, зато што је Кошутњак двориште, омиљено излетиште многих Београђана, поручила је она. Описала је сцену коју је затекла једног дана када је затекла таблу, ограду и прегршт немуштих објашњења. Од Општине до Града нико их није удостојио одговора зашто, у име чега и због кога ниче градилиште на земљишту које је било зелена површина. Позвала је све на истрајност и одлучност како не би нестајало све од Пионирског града до обала.

Бранислав Лечић је снажном поруком која је садржала све милионе разлога зашто се протести не могу и неће зауставити означио почетак протестне шетње трасом која је обухватала улице у ужем језгру града поред установа и институција узурпираних и злоупотребљених, грађани су повицима и звиждуцима исказали однос према начину рада и функционисања које није у општем интересу.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ