lat

Стојановић: Приватна трговина правом грађана Лесковца


ПОДЕЛИТЕ:

Саша Стојановић одборник Демократске странке у скупштини Лексовца поново је указао на јавашлук и бахатост који одавно владају у лесковачкој самоуправи. Он је указао на незакониту продају права на наплату паркирања при чему једна приватна фирма то право продаје другој приватној фирми, занемарујући чињеницу да је то право власништво грађана Лесковца.

“Да подсетимо, уговор о праву наплате паркирања је форма јавно – приватног партнерства, при чему је конкретна фирма задужена за поверене комуналне послове организације и наплате паркирања и немогуће је тек тако било коме уступати право свих грађана Лесковца. Уколико се ради о раскиду постојећег уговора, Град Лесковац је дужан да поново огласи понуду и тражи понуђаче, при чему би на тај начин много већа средства дошла у градски буџет.“

Стојановић је нагласио и да о паркирању у граду треба да брине фирма која је „основана пре само месец дана, 20. јануара, при чему уопште не постоје подаци о њиховом пословном или стручном кредибилитету, не постоји ниједан завршни рачун за претходну годину, нити подаци о сличном послу који су већ обављали, а шта није само грубо кршење закона већ може довести до потпуног саобраћајног колапса у граду. Упркос томе што је Град Лесковац до сада приходовао само око 5 милиона годишње од паркирања, градоначелник Горан Цветановић изјављује како ће нова фирма зарађивати 60 милиона динара годишње, а ми га питамо зашто до сада није узимао 30% односно 50% од тих пара и у чијим су џеповима за ових осам година те паре завршавале? У ствари, ово питање није питање за одборнике већ за полицију и тужилаштво који треба да се баве оваквим пословима локалне градске власти!"

Такође, Стојановић поставља питање како на последњој скупштини града усвојен извештај градске управе за претходну годину, у коме нема извештаја Градског јавног правобранилаштва.

Извор: Јужне вести

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ