lat

СНС поново злоупотребљава децу у политичке сврхе


ПОДЕЛИТЕ:

Активисти Српске напредне странке у Вршцу читали су поезију ученицима и наставницима Основне школе „Вук Караџић” у том граду на манифестацији „Дани поезије”.

Ова флагрантна злоупотреба деце у политичке сврхе постаје бизарнија када се има у виду да је поменуту школску манифестацију, поред школе, организовао и месни одбор Српске напредне странке у Вршцу.

Они су поред ауторских песама, читали и песме румунског песника Михаља Еминескуа и мађарског песника Шандора Петефија.

Потпредседница Демократске странке Драгана Ракић и одборница ДС-а у овом граду рекла је да је на делу најстрашнија злоупотреба деце, просветних радника и националних мањина у политичке сврхе.

„Напредњаци су почели да читају поезију нашој деци по основним школама. Још један доказ да овде нема услова за нормалан живот, а камоли за нормалне, слободне и поштене изборе”, истакла је Драгана Ракић подсетивши да је ово још један у бескрајном низу разлога за бојкот режима и режимских избора.

Она је рекла да док у Вршцу напредњаци читају Патефија и Еминескуа, у Кикинди и Суботици се уз њихову прећутну сагласност организују протести против припадника других нација, те да напредњаци по ко зна који пут показају да, не само да не разумеју Војводину, већ и отворено раде да униште њену разноликост и мултикултуралност.

Драгана Ракић затражила је хитну реакцију заштитника грађана Зорана Пашалића, уз образложење да пракса злоупотребе деце у политичке сврхе коју СНС баштини мора да престане.

О овом проблему писала је и Јована Глигоријевић у тексту о злоупотреби деце у кампањама председника државе Александра Вучића, који можете прочитати у актуелном броју недељника Време.

Информативна служба ДС-а

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ