lat

Савез за Србију јединственији него икада и одлучно против избора под овим условима


ПОДЕЛИТЕ:

Председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић изјавио је данас на конференцији за медије Савеза, да је у току сукоб најмоћнијих фракција унутар СНС-а и да су у фронталном сукобу клан Небојше Стефановића и клан Андреја Вучића, брата председника Србије Александра Вучића.

"’Крушик’ је Стефановић. ’Јовањица’ је Андреј Вучић. У ’Јовањици’ су Стефановићеви људи ухапсили Предрага Колувију, који је Андрејев. Све ово што је почело да испливава на површину, последица је обрачуна ових кланова“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре Савеза за Србију.

Јеремић је навео да је Пореска управа под контролом Андреја Вучића, и да она тренутно „чешља Небојшу Стефановића и њему блиске фирме“, и позвао новинаре да се о томе распитају код шефице Пореске управе Драгане Марковић.

Председник Народне странке је додао да режим више не може да држи афере испод тепиха, и додао да су "разлог за повишени степен агресије информације о скандалозним злоупотребама и непочинствима, које су почеле незаустављиво да излазе у јавност".

Јеремић је истакао да је Савез за Србију јединственији него икада и као апсолутне неистине одбацио све инсинуације да унутар Савеза постоје несугласице по питању изласка на изборе.

„Не постоји никаква шанса да учествујемо на изборима на пролеће. Да би се створили услови за фер и поштене изборе потребно је да дође до битних промена. Потребно је да се оно што се евентуално договори и стави на папир заиста и спроведе, а онда то мора бити надгледано од стране неутралне администрације. И то мора трајати минимално девет месеци. Дакле - услови, мониторинг и девет месеци. Нећемо на изборе ако било која од ове три ствари не буде испуњена“, рекао је Јеремић.

Претходно је и народни посланик Демократске странке Балша Божовић позвао тужилаштво да истражи све везе „Јовањице“ са градском управом Београд.

„Захтевам од Тужилаштва да се хитно утврди улога члана градског већа Београда и високог функционера Српске напредне странке, Драгомира Петронијевића у афери 'Јовањица', у којој је на пољопривредном добру партнера и миљеника Српске напредне странке откривена плантажа марихуане.

Истрага мора утврдити да ли је овај функционер градске власти, свом куму Предрагу Колувији, осим политичких веза у врху СНС, обезбедио и помоћ у виду субвенција,“ каже се, између осталог, у писаној изјави посланика Божовића.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ