lat

Саша Пауновић: Криминалне организације инфилтриране у државне институције


ПОДЕЛИТЕ:

- Како ћемо ми, грађани, да се окупимо и организујемо у циљу одбране од ове пошасти – питање је свих питања данас, констатовао је Саша Пауновић, потпредседник Демократске странке и градоначелник Параћина, изјашњавајући се за нужност потпуне интеграције свих који желе промену, темељну и свеобухватну. Све разлике бивају периферне и мање важне када нас удружује заједнички, суштински циљ.

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

На конференцији за новинаре организованој поводом непрестаних притисака државних органа и служби на органе и појединце локалне, демократски изабране власти у Параћину, Саша Пауновић је детаљно представио коришћене методе и злоупотребе, притиске и претње. Стање неслобода које влада у Србији данас, попут је онога што се дешавало у Русији, тридесетих година прошлог века или данас у земљама Латинске Америке у којима нема стабилности система и институција, већ криминал превласт има и на улицама и у држави.

Свако поређење са стањем у тоталној окупацији не сматра претераним у неумесним, зато што постоје документоване чињенице о начину на који се изнуђују признања против челних људи општине и врши компромитација појединаца.

- Да ли је реално очекивати да у време окупације неко отворено говори о шиканирању и малтретирању кроз које је прошао од стране окупационе тајне полиције, у чију помоћ се уздати? – питао је Пауновић и илустровао примерима како се изнуђивањем признања и свакодневним шиканирањем излажу људи. За прекомпоновање локалне власти које је императив напредњацима ангажују се државни ресурси и у онемогућавању политичких опонената користе се нелегалне радње. О свему су се изјаснили и одборници, који су у писму упућеном Влади Србије, ресорним министарствима за локалну самоуправу, правду и унутрашње послове, међународним организацијама, преставницима ЕУ и организацијама за заштиту људских права детаљно исказали противљење описаним методама и настојањима да се силом на демократију насрће.

Потпредседник Демократске странке је анализирајући механизам којим се систематски, са врха државе дириговано дезинформише јавност извојио три фазе. Прво се лажна вест пласира на нерегистрованим Интернет порталима, потом се о њој изјашњавају експонирани чланови СНС, да би на крају медији са националном покривеношћу конструисали случај на темељу потпуне неистине. Јавност у Србији уместо вести засута је памфлетима и дискредитацијама.

- Свој Рубикон напредњаци су прешли. Свесни су да не могу да се повуку и измене тактику и нечасне начине борбе. За њих политички пораз значи и потпуни пораз, зато су све радикалнији и екстремнији – став је Саше Пауновића.

- Ми се данас не боримо против политичког противника, већ против мафије инфилтриране у државне органе. Морамо искоренити криминал под туторством државе. Ово је сада мрачни вилајет у којем тајкуни купе „франшизу власти“ – поручио је Саша Пауновић.

Јавности је представио и преко 570 лажних објава против локалне власти у Параћину, које су прикупљене само у овој фази интензивиране конфронтације.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ