lat

Саша Пауновић иступио из Демократске странке


ПОДЕЛИТЕ:

У разумевању са руководством Демократске странке и уз уважавање става чланова странке у Параћину, а после окончања процедуре кроз коју сам покушао да се изборим за другачије, компромисно решење, донео сам одлуку да иступим из чланства Демократске странке и на тај начин одступим и са свих дужности које имам у Демократској странци.

Уз прихватање аргументације о различитим изборним условима у Параћину у односу на друге општине, која је изнета у унутарстраначкој дискусији, у председништву ДС је преовладало мишљење да ДС није у могућности да измени ранији став о овој теми.

У ситуацији у којој сам морао да бирам између странке којој сам посветио деценије живота и људи за које, са којима и због којих сам годинама обављао дужност председника општине, изабрао сам Параћин.

Параћин пре Београда. Пријатеље и комшије у граду у коме сам рођен и одрастао и у коме желим да живим и у годинама које долазе, пре престонице и "политичке каријере у високој политици".

Ову одлуку не доносим зато што сам престао да верујем у идеје које заступа Демократска странка чији сам члан био двадесет и осам година или због било каквог сукоба унутар ДС, већ управо зато да ДС не би трпела последице мојих одлука у оквиру савеза политичких странака коме припада.

Чланови ДС из Параћина који ће поћи мојим путем склањају се са пута опозиционим политичким организацијама у Србији и престају да буду проблем и тема опозиционе јавности у погледу "чистоће идеје" бојкота.

На предстојећим локалним изборима наступићу на листи коју ће чинити лица која су и до сада учествовала у раду наше локалне коалиције.

Подршка опозиционих политичких организација, уколико је буде, биће добродошла, крајњи циљ за који се боримо и даље је исти. Уколико изостане, довољно ће бити да са те стране не очекујемо сметњу.

Демократској странци желим све најбоље у даљој борби за модернизацију и демократизацију живота у Србији. Можда ћемо се некад у будућности поново срести.

Саша Пауновић

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ