lat

Са Вучићем се не преговара. Вучић се побеђује!


ПОДЕЛИТЕ:

Потпредседница Демократске странке Драгана Ракић позвала је синоћ у Новом Саду све грађане, опозиционе партије и читаву демократску јавност на јединство и заједничку борбу против режима Александра Вучића. Она је на протесту испред Српског народног позоришта који организује новосадски огранак “Савеза за Србију” изјавила да нема стварних препрека за такво окупљање и истакла да је “формирање широког и јединственог фронта, са јединственим циљем – смена власти и поновна изградња демократских институција – једини начин којим можемо срушити аутократски режим у Србији”.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

“Препреке нису пред нама, већ у нама. Морамо охрабрити и друге да нам се придруже, мора нас бити више на улицама, у једној јединственој колони. Јединствени, солидарни и упорни, срушићемо Вучића. Оставимо наше различитости по страни, станимо сви под једну заставу! Александар Вучић има стотину проблема, а Србија само један – њега,” рекла је Ракићева.

Она је запитала како смо од земље Доситеја Обрадовића постали земља “Мегатренда”, како смо дошли до тога да се у Војводини гаји марихуана, а да парадајз увозимо из Албаније, те како је могуће да узбуњивач из фабрике „Крушик“ у Ваљеву Александар Обрадовић седи у притвору, а криминалци које је раскринкао у – влади? Према речима Ракићеве, управо због свега поменутог, грађани су на улицама и протестују тачно годину дана. “На сиромаштво се човек некако и навикне, али на неправду никако! Зато смо на улицама и тражимо правду. Тражимо да се поштују закони, тражимо да тужилаштво ради свој посао. Србија има и храбре грађане, и храбре новинаре, и храбре професоре, и храбре политичаре, али то није довољно. Нама пре свега треба храбар јавни тужилац који ће коначно почети да ради свој посао. Са Вучићем и његовом братијом се не договара, он се побеђује,” поручила је на крају потпредседница Демократске странке Драгана Ракић.

Она је подсетила на то да је на протесту у Новом Саду говорила пре шест месеци и да је те вечери нападнут и претучен студент и млади активиста Демократске странке Дејан Багарић. Нагласила је да њен млади страначки колега после тога није одустао и да у исто време док се одржава протест у Новом Саду говори на скупу подршке Александру Обрадовићу у Ваљеву. “Ми смо вечерас овде у Новом Саду да будемо подршка и Александру и Дејану и сваком храбром човеку који пружа отпор режиму ма где год се налазио. Овде смо да јасно и гласно кажемо: нисте сами у борби за праведнију и бољу Србију! Уз вас смо, не дамо вас, и бићемо ту до коначене победе! Њихова снага је већа уколико је нас више на улицама, уколико смо солидарни и чврсто решени да истрајемо у нашој борби,” рекла је Драгана Ракић.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ