lat

Режим се очајнички брани од краја који је близу


ПОДЕЛИТЕ:

Иван Крстић за блог besermenji.com

И поред свега што се догађало са Демократском странком претходних година, Ви сте остали неумољиви у одбрани, како партијских начела, тако и партијских колега. Како је бити један од “жутих” на прагу 2019. када све опет подсећа на период пре 20 година? Да ли некад имате осећај да поново гледате давно одгледани филм и шта радите да се не уморите?

Врхунска је част и изазов остати доследан у спровођењу изворне политике Демократске странке, нарочито последњих шест година нарастајуће диктатуре СНС режима који, у паници од губитка власти и свестан својих злодела, прибегава све више и фашистоидним методама владавине. Поносан сам што сам “жути” био и остао. Наравно да нисам задовољан што смо после 20 година, бар наизглед, на почетку борбе против самовоље појединаца на власти. Нисам се ни уморио, поготово што видим да се ближи крај борбе која ће урушити аутократски режим, поново успоставити институције и вратити их грађанима. Пре две деценије та борба је наивно остала недовршена и обећавамо да сада тако неће бити.

Отворено говорећи – да ли бисте нешто замерили данашњој Демократској странци? Да сада разговарате са Зораном Лутовцем, шта бисте му рекли да мора да се промени како би ДС отворила нове хоризонте у будућности?

Заложио бих се за јачу и видљивију улогу ДС у оквиру Савеза за Србију, као стожера демократских грађанских тежњи и верујем да ће ускоро до таквог профилисања доћи на политичкој сцени.

Није никаква тајна да живимо у медијском мраку – простор који опозиција има у националним и локалним медијима је застрашујуће занемарујући, те и не чуди што се често може чути како широм Србије многи и не знају да опозиција Вучићевом режиму уопште постоји. Каква је ситуација у Лесковцу – знају ли људи за, на пример, Савез за Србију и како размишљају о Савезу?

Већина грађана Лесковца, као уосталом целе Србије, незадовољна је и ојађена под владавином СНС режима, али се за сада њихов глас не чује довољно због опште али и локалне медијске блокаде. Зато ће СЗС, чија се организациона мрежа шири, између осталог велику пажњу посветити залагању да се глас грађана Лесковца, као и других средина, њихове муке и очекивања, чују довољно гласно и далеко како би у будућности били решавани ефикасно. Притом сам уверен да не причамо о далекој будућности.

(Извор: besermenji.com)

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ