lat

Ракићка у Крагујевцу: Вучић има сто проблема, а ми само један – њега!


ПОДЕЛИТЕ:

Драгана Ракић потпредседница Демократске странке на вечерашњем протесту 1 од 5 милиона у Крагујевцу поручила је да су грађани и опозиција на добром путу да продавце магле пошаљу у политичку историјуи да никада више грађани не смеју дозволити да један човек одлучује о судбини свих.

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Ракић је упитала окупљене како смо од земље Јована Стерије Поповића, предавача на крагујевачком Лицеју, постали земља Миће Јовановића Мегатренда? Како смо дошли до тога да се код нас у стакленицима гаји марухана, а да парадајз увозимо из Албаније? Како је могуће да узбуњивач из Крушика буде у притвору и суспендован с посла, а криминалци које је он раскринкао седе и даље у Влади? И како је могуће да и после две године не знамо ко су налогодавци и убице Оливера Ивановића?

„Ових дана отровна магла се надвила над Србијом. Загађен је ваздух, загађена је вода, загађена је медијска сцена, загађен је политички живот, загађени су међуљудски односи. Зато разбистримо Србију, а продавце магле пошаљимо у политичку историју! Зато смо на улицама и протестујемо више од годину дана јер тражимо правду, тражимо да се поштују закони, тражимо да тужилаштво почне да ради свој посао. Тражимо да закон важи за све, почевши од председника Србије, премијерке, министара, њихових тата и тетака!“

Потпредседница демократа поручила је да је Демократска странка чврсто решена да заједно са свим опозиционим странкама, покретима, удружењима, а пре свега са грађанима, победи у оштрој и бескомпромисној борби која се води против овог криминалног режима.

„Једини начин рушења аутократског режима је формирање широког и јединственог фронта, са јединственим циљем: рушење самовоље једног човека и поновна изградња демократских институција! Никада више не смемо дозволити да један човек одлучује о судбини свих нас!“

Она је поручила да Демократска странка неће учествовати на лажним и унапред намештеним изборима, јер не жели да даје легитимитет криминалној власти да настави са разарањем садашњости и будућности Србије и њених грађана.

„Наша борба на улицама донела је већ велике победе: од Вучића који говори ’нека вас је и 5 милиона нећу вам испунити ниједан захтев’ до тога да сада нуди и оно што никад нико није тражио: смањење цензуса на 3 посто! То вам говори да је бојкот нерешив проблем за Вучића, јер ће он потпуно оголети аутократску природу ове власти и указати на дубоку политичку кризу у Србији.“

Драгана Ракић рекла је да види да Александар Вучић има стотину проблема, док са друге стране Србија има само један – њега!

„И када вам је тешко, знајте да је Вучићу много теже, јер није лако бити слуга, а глумити господара, бити луд, а правити се нормалан, бити назадан, а правити се напредан, бити лопов, а глумити поштење, бити без духа, а правити се духовит, бити кукавица, а правити се храбар, бити издајник, а правити се родољуб“, закључила је Ракићка.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ