lat

Протест ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА - Сви као један! (Београд, 13.4.2019)


ПОДЕЛИТЕ:

Интонирањем државне химне почео је величанствени грађански протест испред Народне скупштине, пред више десетина хиљада окупљених.

Број слика: 13

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Први се скупу обратио проф. др Чедомир Чупић да пошаље у неповратну прошлост узурпаторе и укине несретну стварност коју су нам приредили. Хвала на храбрости, грађани, показали сте свету и нама да имате савест, свест и самосвест! Цена коју плаћамо је у име виших вредности живота. Да би човек био тиранин потребан је ментални поремећај, констатовали су научници. Ми имамо ментални поремећај на власти. Ко је са криминалцима и он је криминалац, са Вучићем нема Србија будућност - констатовао је Чупић.

Вучић због моћи коју је незаконито монополисао врши и посао Владе, посао свих државних органа, судских инстанци и страначке структуре. Сувереност је отео од народа, рекао је проф. др Зоран Ивошевић, наводећи бројне примере сукоба интереса и незаконитости које се врше зарад опстанка на власти човека који је укинуо опште добро сваке демократије - право. Проф. Ивошевић је набројао најдрастичније облике испољене самовоље које нас приближавају источњачким деспотијама, а одаљавају од токова прогреса, права и демократије.

О аморалности поступака и начинима којима се служи власт да оправда све чињено, потресно а одлучно са бине проговорила је Анастасија Илић. 

Срђан Шкоро, новинар, је у хронологији Вучићевог бешчашћа посебно издвојио што је ратним злочинцима и хушкачима пружао благодети заштите, баш као што то сада омогућава криминалцима. Изразио је дубоко веровање да је одзвонило криминализованој држави коју је СНС устројио.

Стефан Новаковић, један од студената који је осетио бруталност обрачуна Вучићевог режима са истинољубивом младошћу Србије, негирао је тврдње о поделама и расколима. Све је позвао да се придруже борби за достојанство, за земљу у којој војска не салутира дезертеру, а полиција не диже пендреке на команду лажног доктора.

- 27 година на улици се боримо, на улици волимо своју државу, кунем вам се, ово је наша последња улица, овде ће стати и почети слобода - узвикнуо је Сергеј Трифуновић, подсећајући да су овде и генерације рођене на улици и пожелео добродошлицу свима који су дошли по своју слободу. Нисмо бића која су навикнута на одсуство слободе, то су ботови, ми ослобођени страха морамо да ободримо и оснажимо све оне који "али" мењају за "морам", рекао је Трифуновић, поздрављен френетичним аплаузима.

"Нећемо моћника који детету удара банану на терену - једнодушан је одговор грађана на питање које је Трифуновић поставио.

Колики је страх власти сведочи и низ предузетих потеза; од заустављања линија јавног превоза до онемогућавања приступа Интернету. Нису спречени ни људи, ни добре вибрације, ни идеје о слободи.

Позитивном енергијом и порукама које су оцртале пут ка жељеној сутрашњици, грађани су се на позив организатора упутили ка згради Владе РС. У колони су били лидери Савеза за Србију који су још пре месец дана позвали све присталице и слободоумне људе да дођу на шетњу до слободе.

Кнеза Милоша улицом реке су се улиле у Немањину, праћене песмама које дух слободарски опевају. Потом се река слила на Трг Славија и затим се ишло до дома Народне скупштине.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ