lat

Протест ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА (Београд, 20.7.2019)


ПОДЕЛИТЕ:

На протестном окупљању грађана, данас у Београду, обратили су се професор Филозофског факултета Оливер Тошковић и Бранислав Лечић заједничком поруком "Ма шта урадили - сећам се." Илустровали су бројним примерима колико и како власт настоји практичним деловањем и упрегнутим механизмима да обесмисли знање и науку, разум и стварне вредности.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Проф. Оливер Тошковић запитао је да ли може било ко објективан и реалан да замисли живот у којој власт врши свакодневну контролу? Имитације и узурпације система живимо, закључио је. Контрола се испољава у свим сферама и немогуће је наћи оазе слободе, простор који није контаминиран, контрола опозиције, економије, медија одлике су фашизма, а не демократије. - Не знам да ли је лажна елита група људи која је са њима у власти и која има преписане дипломе или људи који су учили и дипломе стекли знањем, трудом. Поред покушаја да нас подели, Вучић вређа и понижава сваког од нас, сваког поред нас. Шта је три у један? Манипулација, ништа више није свето, све је бруто и нето, да се послужим парафразом, заокружио је негативну оцену изречену манипулативној власти професор.

Бранислав Лечић изразио је оптимизам и наду да ће у септембру и онима који чекају да неко уместо њих изврши промену, бити јасно да само борба и јасноћа позитивног стремљења доноси победу. Осудио је генерисане поделе, подвале и лажи. Модерна Србија није место за поделе, констатовао је Лечић. Елита је стање духа, не оно о чему Вучић пише и залаже се. Са узвиком "Србија се умирити не може" грађани су кренули у шетњу ка Ректорату БУ.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ