lat

Побуна ЈСО била увод у атентат на Зорана Ђинђића


ПОДЕЛИТЕ:

Власт Александра Вучића доношењем ослобођајуће пресуде учесницима оружане побуне ЈСО још једном је демонстрирала однос према криминалу, насиљу, диктату силе.

Прокламације и декларативна залагања за поштовање независности институција, европских вредности и права нису стварни садржај и искрено опредељење СНС, већ је то континуитет са политиком безнађа, страха и ништавила из деведесетих која је 2003. године атентатом на демократски изабраног премијера Зорана Ђинђића, земљу и грађане зауставило са доброг пута.

Демократска странка не заборавља да је релативизација злочина увек била део настојања актуелне власти, да се залагање за ревизионизам могао чути и што је још опасније осетити у конкретним радњама годинама уназад и да јучерашња пресуда представља само део укупног чињења. Судске инстанце нису трансмисија политичких странка и не смеју преносити политичке ставове и учитавати однос власти у своје одлучивање.

Пресуда шаље опасни и обеспокојавајућу поруку свим демократским и слободоумним људима. Она говори да живимо у земљи у којој се аболирају злочиначке намере и покушаји нарушавања нормалности, а криминалзију недужна деца. Жестина нашег спорења може и мора бити око морала, идеје, вредности, а не може се водити око непобитног: криминалцима је место ван друштва слободних. Побуна Јединице за специјалне операције (ЈСО) била је увод у убиство премијера Ђинђића, и ту чињеницу никаква пресуда не може накнадно променити. Ова и оваква пресуда само доказује потребу да се темељно промени власт која злочинце помилује.

Ми, знамо последице које настају када се истина замени лажима, када се ствраност маскира униформама и оружјем. На спреге кланова, мафије, политичара и криминалаца указао је бивши начелник УКП Родољуб Миловић, што је навело власт да уместо истражних радњи и утврђивања стварних чињеница, посегне за ослобађајућом пресудом за људе који су својим деловањем исказивали спремност да буду ударна песница свему ретроградном.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ