lat

Осуда опасног пропагандистичког напада на недељник НИН


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка најоштрије осуђује то што је синоћ у Новом Саду урађено са лепљењем потпуно измишљених, монструозних насловница недељника НИН.

То је можда и најужаснији гест у историји било које власти, у кампањи против једног медија. Без обзира ко стоји иза ове акције.

Нарочиито је гнусно што се у контекст једне од најпрестижнијих књижевних награда код нас и уз фотографију главног и одговорног уредника НИН-а, ставља убица премијера Зорана Ђинђића.

Није сувишно подсећати све који покушавају да релативизују ситуацију у Србији по питању медијских слобода, да је стање не из дана у дан, већ из сата у сат све горе.

О томе колико је и овај језиви ноћни пропагандистички чин опасан и колико представља цртање мете на челу Милану Ћулибрку, свим новинарима НИН-а и свима који се у Србији дрзну да подигну глас против актуелног режима, сувишно је милионити пут говорити.

Јасно је да је синоћно облепљивање Новог Сада одговор не на насловницу претходног броја НИН-а, већ покушај ућуткивања о афери "Крушик", о којој се у овом недељнику перманентно раскринкава једна од највећих корупционашких афера.

Демократска странка инсистира да се са праксом лепљења селотејпа на уста неистомишљеницима и цртања мета на њиховим челима, од стране режимске медијске машинерије, истог момента престане.

Међународне организације позивамо да ургентно употребе свој утицај и спрече даље гушење слободе говора у Србији.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ