lat

Новаковић у Новом Саду: Протестовати до победе


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Небојша Новаковић позвао је вечерас грађане Новог Сада да истрају у својим протестима против режима Александра Вучића и његових присталица, те оценио да је пад садашње власти сасвим известан и много ближе него што та иста власт покушава да убеди све грађане Србије.

Новаковић је на протестном скупу испред Српског народног позоришта на којем је обележена прва годишњица протеста у Новом Саду упитао садашњу власт зашто смо данас "први у свему у чему не би требало да будемо први" и зашто данашња Србија личи на сцене у футуристичким филмовима, у којим људи по улици ходају са гас-маскама и у којима се ништа не види од магле, испарења и дима. С друге стране, како је приметио, око нас се не виде бољи живот и све остало што би морало да се види.

"Од свих визија будућности које могу да имају људи који воде једно друштво, нас је задесила несрећа да се код нас остварује визија апокалипсе. За то можемо да 'захвалимо' људима који данас воде ову државу и друштво," закључио је Новаковић.

Лидер демократа и демократкиња у Војводини Небојша Новаковић је такође упитао власт зашто у "граду културе" управо културне институције као што је Студио М и Позориште младих остају без простора за рад, зашто се духовно и културно наслеђе баца на сметлиште и зашто вода има мирис, а ваздух се види? Он је подсетио на најновије податке који показују да је земљу у последњих седам година напустило 650000 људи и одмах одговорио на питање зашто је међу оним који беже тако много младих.

"Млади људи одлазе зато што овде на сваком кораку виде негативне примере и негативну селекцију. Беже од среће и напретка који нам је наводно донела садашња власт. Такав егзодус не би могла да издрже ни јача друштва од нашег и зато је крајње време да нешто предузмемо и да спасимо оно што се још може спасити. Режим се хвали да је створио најјачу странку у Европи, са 700000 чланова, али ће та странка нестати у најкраћем могућем року. За ову власт више није нико ко није купљен или уцењен, ко не учествује у њиховом криминалу или нема лични интерес у овој и оваквој власти. Зато је од посебне важности да наставимо наше протесте до коначне победе," поручио је на крају Новаковић.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ