lat

Не плашимо се и не заустављамо!


ПОДЕЛИТЕ:

Прошлонедељна бруталност припадника војне елитне јединице ангажоване да се стара о безбедности Александра Вучића и коришћење силе у намери да се зауставе млади људи, учесници грађанског протеста, били су и тема вечерашњег, 37. по реду и разлог због кога је вечерас код Теразијске чесме било приметно више људи.

Број слика: 6

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

На почетку скупа, са камиона, драмски уметник Бранислав Лечић је позвао грађане да пруже отпор насиљу, да свој политички и људски став износе храбро и јавно, баш као и млади људе чија енергија и стремљења покрећу.

Студент Срђан Марковић, на кога се свом силином прошле суботе код Председништва обрушило Вучићево обезбеђење, поновио је да није застрашен, напротив. Запитао се ко и зашто не санкционише злоупотребу припадника војске, као и коју улогу имају медији који о свему извештавају неистинито и као агресивце представљају студенте.

Колона се упутила централним престоничким улицама ка згради на Андрићевом венцу, где су раширени транспаренти и одмотане поруке за председника. Потом је протестна шетња настављена у правцу Таковске, где је указано на погубност необјективног информисања.

Окупљени носе транспаренте „АВ кријеш се иза жена. Изађи на дијалог“, „Пљачка пензионера није реформа“, „Стоп лажима, буди нормалан“, „Отровне кобре гамижу“, „Курјачићеве кобре бију“…

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ