lat

„Направите азил за псе, а не ново јавно предузеће“


ПОДЕЛИТЕ:

Велики проблем у граду Нишу јесу напуштене животиње. С обзиром да годишње град плаћа енормне износе за казне због уједа паса луталица, неопходно је обезбедити услове за уклањање напуштених животиња са улица и њихов смештај у адекватан простор, односно у азил.

На тај начин, биће унапређена и безбедност наших суграђана, а животиње које су напустили неодговорни власници, добиће адекватне услове за смештај. Добробит животиња је важна, треба обезбедити услове у којима животиња може да остварује своје физиолошке и друге потребе, као што су исхрана, смештај, сигурност.

Као одборник Демократске странке, предложио сам приликом усвајања буџета Града за 2019. годину амандман који се односи на изградњу Азила за напуштене животиње. Знамо да Град много пара даје на казне за уједе паса и мачака луталица.

Шта је са тим што грађани туже Град по основу тих казни? Ако је то 50 или 70 милиона годишње, будите убеђени да са инвестиционим улагањем онога што на годиншњем нивоу дајемо за казне, односно накнаде за уједе паса и мачака, можемо да изградимо бар за две или три године потпуно опремљен Азил за напуштене животиње, са комплетним третманом вакцинисања и стерилисања. То су стратешке ствари када је у питању локална самоуправа.

Много рационалније за Град је изградња Азила за псе, него још једно јавно предузеће, које ће бити на буџету Града, а на терет грађана Ниша. Да, предвиђа се 15 запослених, а онда ће то за пар година бити 500.

Апелујем на већника Вучковића и градску власт да одустане од идеје формирања новог предузећа које ће се у Нишу бавити заштитом животиња јер је несврсисходна и лоша, као и да средства у буџету Града Ниша ребалансом определи за изградњу Азила за напуштене животиње, рекао је Миодраг Станковић, председник Градског одбора ДС у Нишу, поводом предлога градског већника Братислава Вучковића о формирању новог јавног предузећа за заштиту напуштених животиња.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ