lat

Најоштрије осуђујемо увреде на рачун Александре Јерков


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка захтева од тужилаштва и полиције да одмах предузму законске мере против аутора и свих осталих који су учествовали у објављивању назови књиге Војислава Шешеља у којој се на најпримитивнији начин вређа потпредседница Демократске странке Александра Јерков.

Садржај књиге, уколико уопште постоји, јавности није познат, али су објављене фотографије корица више него довољан разлог да државни органи реагују и спрече дистрибуцију тог скарадног памфлета.

У вези са активностима "Комитета за одбрану Војислава Шешеља", Демократска странка подсећа на чињеницу да је политички отац Александра Вучића правоснажно осуђен пред Међународним кривичним трибуналом за ратне злочине у бившој Југославији, познатијем као Хашки трибунал. Надлежност Трибунала у Хагу, држава Србија је признала још у време када је председник Србије био Слободан Милошевић. Стога ни надлежни органи државе Србије сада не могу имати никакву дилему о томе шта и како да ураде поводом ове књиге-увреде.

Нећемо дозволити да се све заврши на нашој вербалној осуди увреда упућених Александри Јерков, као и осудама од стране читаве јавности. Демократска странка ће до краја инсистирати на томе да нас државни органи званично обавесте о томе шта су предузели против оних који на овај начин вређају јавни морал и са каквим мотивима је то урађено.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ