lat

Национална лудница или национални стадион


ПОДЕЛИТЕ:

Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас

Лесковац, Суботица, Зајечар, Лозница, Краљево и Врање, вољом председника Српске напредне странке, Александра Вучића, добиће фудбалске стадионе, капацитета 8.200 гледалаца, од којих сваки кошта по двадесет милиона евра.

Ова вест раји је саопштена у Лесковцу, граду који је недавно напустио један од најбољих светских генетичара, професор Миодраг Стојковић, јер држава већ годинама нема новца за завршетак Центра за матичне ћелије у Крагујевцу.

Александар Вучић, који је парама од опљачканих пензија решио да почасти становнике ових шест градова, од којих само Суботица има суперлигаша, дариваће и грађане Лесковца са десет милиона евра за обнову тамошње болнице, у којој се чекање за преглед магнетном резонанцом доскора мерило годинама, па кад пацијенту коначно и стигне позив за снимање, њему је ожалошћена фамилија већ дала и полугодишњи парастос.

Незахвални народ никако да схвати да у Србији нема пара и за игре и за хлеба, а камоли за лечење, те раја стално секира власт искајући нешто. Те хоће и хлеба уз игре, те хоће посао, те хоће код лекара, хоће слободу, демократију и нека своја права. Не схвата раја да нашем дахији те тако стране и непознате речи, као што су слобода и људска права, уливају неспокој, да му дају разлога за бригу и несаницу, да он већ годинама размишља да тако незахвалан народ замени неким бољим, оданијим, послушнијим.

Али не тако што ће дахија чипуљићки отићи том народу у загрљај, већ тако што ће тај народ довести у Србију. А све незахвалнике раселиће по белом свету, нек иду код оног досадног професора Стојковића у Бостон, нек се школују на Харварду и Кембриџу ако немају пишљивих двеста евра за диплому из Сава центра са којом и до министра полиције могу да догурају ако редовно и обилато уместо гела за косу користе вазелин.

Бар кад би раја што суботом по подне зграду на Андрићевом венцу бомбардује хиљадама ролни тоалет папира више слушала посленике Пинк телевизије, па да ти безумници схвате како ће изградња стадиона и те како допринети развоју војне индустрије. Па не зна раја да ће испред сваког од ремек-дела нашег градитељства у виду стадиона за цирка осам хиљада душа, о каквим навијачи Реала, Манчестера и Бајерна могу само да сањају, стајати по један тенк. И то не онај расходовани што су их они жути лопови све претопили у Смедереву а Србија их мало мало па продаје по једно двеста комада годишње, него ганц нови. Којима ћемо још једном победити и НАТО и Хрвате, а Албанце прегазити.

Па да ли раја зна какве слетове ће нови Броз организовати на тим стадионима 5. марта на свој рођендан. И како ће озареном Марку Ђурићу са чела да се сливају грашке зноја помешане са вазелином док усхићено предаје штафету Цезару. Па какву ћемо аудицију за Пинкове ријалитије да организујемо ту пред широким навијачким аудиторијумом. Незахвална раја. Само их се 75.000 пријавило за учешће у новом серијалу Задруге а чак 63.000 првака се уписало у школу. Па то није ни дупло веће интересовање за ријати него за школу.

Има да се појача доза Пинка и Задруге, на стадионима има вести да се гледају и обраћања дахије у директном ТВ преносу. А раја има да тапше ко Марко Ђурић у екстази. Све док број задругара не надмаши број ђака. Трајно. Па зар нису Срби онолико векова давали данак у крви, а данас незахвална раја се још увек опире да данак на Пинку.

Ако се питате зашто је отишао професор Миодраг Стојковић, сетите се да је уз њега отишло и неколико хиљада медицинских радника. Док све више лекара убрзано напушта Србију, све више пацијената преузима власт. Зато не треба да нас чуди што је само ове године Србију напустило 50.000 младих високообразованих људи. Сити свега, а гладни свачега, а највише нормалности, напустили су обећану земљу.

Не треба нама национални стадион, већ национална лудница.

(Извор: Данас)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ