lat

Министар Вукосављевић вређа и покушава да заплаши новинаре


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка осуђује простачке увреде које је у свом обраћању дневном листу "Данас" изрекао министар културе и јавног информисања у техничком мандату Владан Вукосављевић, а на рачун "Данасових" саговорника који су коментарисали "саучешће због смрти комунизма" које је Вукосављевић упутио првом уреднику "Данаса" Грујици Спасовићу. 

Вукосављевић је у свом примитивном одговору највише вређао новинара Недима Сејдиновића и тиме на најбољи начин показао у како јадном стању су области и културе и јавног информисања у данашњој Србији када им је Вукосављевић министар. Ни у једној демократској земљи, Вукосављевић не би остао министар ни секунде после оваквог срамног иступа у јавности, а само у Србији скројеној по мери Александра Вучића и Српске напредне странке може се, вероватно с правом, надати још једном мандату.

Демократска странка подржава ставове које су у анкети заступали "Данасови" саговорници Недим Сејдиновић, Михал Рамач, Душко Радосављевић и Бранко Вучковић. Позивамо их да се у свом јавном ангажману ни убудуће не повлаче пред простаклуком и вербалним насиљем од стране владајућег режима. Заједнички ћемо се борити за друштво у којем ће Сејдиновић и сви други новинари који професионално обављају свој посао моћи слободно да раде, без притисака, претњи и покушаја застрашивања попут ових које је упутио министар Владан Вукосављевић.

Информативна служба
Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ