lat

Међународни дан поноса – подсећање да борба за ЛГБТ права не престаје


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка чеастита свим припадницима и припадницама ЛГБТ заједнице Међународни дан поноса. На данашњи дан, када обележавамо 50 година од Stonewall побуне,  указујемо на то да се права ЛГБТ особа у Србији и даље крше, да нема Закона о истополним партнерствима, да је поступање државне администрације и даље дискриминишуће. 

И ако је привидно смањен број насилних инцидената, социјална дистанца, говор мржње и хомофобија су и даље веома заступљене у нашем друштву. Агресија која се свакодневно шири у јавном простору од стране представника и представница власти, на крају највише утиче управо на оне најслабије и најмаргинализованије а то су и даље припадници и припаднице ЛГБТ популације.

Демократска странка се снажно залаже за унапређење ЛГБТ права, смањивање хомофобије у друштву и престанак насиља према особама другачије сексуалне оријентације. Последњи извештај Европске комисије поново указује на потребу појачаних мера заштите права особа које се суочавају са дискриминацијом. Очигледно је да је ова власт одустала од европског пута Србије. Због тога Демократска странка окупља све проевропске снаге у Србији јер једино европски стандарди у поштовању људских права могу да допринесу да се сваки појединац и појединка осећа слободно и прихваћено у нашем друштву.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ