lat

Николић: Млади су на границама јер је држава на коленима


ПОДЕЛИТЕ:

Дејан Николић, потпредседник Демократске странке

Млади су на границама јер је држава на коленима 

Четвртина Србије има преко 60 година. Тече масовна миграција младих људи, а више од половине оних који су остали размишљају да посегну за пасошем или су једном ногом на Келебији, Хоргошу или Батровцима.

Млади су на границама, јер је држава на коленима. И не поставља се питање да ли је будућност светла, већ се поставља питање будућности државе, уопште.

Образовни систем уместо компетитивног друштва базираног на знању, отвара дилему учити или купити и ствара нови социјални слој младих људи без будућности.

Привреда ће уместо стимулација за запошљавање младих људи, добити законско право да младе изнајме на лизинг.

А министар омладине уместо да нам објасни зашто студенти који су се годинама спремали за универзијаду на њу нису отишли, одлучио да и даље држи главу испод воде у коју је уронио на дан када су га за министра изабрали.

Дакле, институције су их оставиле на цедилу и млади људи политичарима више не верују. Сами су одбацили то магнетно поље демагогије многих неодговорних политичара и једноставно не верују више никоме.

Стварање афирмативне атмосфере и позитивног вредносног система у друштву за младе је наш велики посао и изазов за нову генерацију политичара.

Без реформе образовног система, нове политике стимулисања привреде за запошљавање младих људи и креирање потпуног новог друштвеног наратива који ће разумети и прихватити и клинци рођени 2002. тај посао није могућ. Па предлажем да након промена у Србији отворимо дијалог на ову тему, као приоритет.

До тада, паметна и одлучна борба нема алтернативу!

Дејан Николић, потпредседник Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ