lat

Мали Мокри Луг парадигма европског запећка у који нас гура СНС


ПОДЕЛИТЕ:

Мали Мокри Луг, иако надомак центра престонице и фреквентних саобраћајница, налази се у запећку градских планера, окован шутом, преплављен отпадним водама, са неуређеним јавним површинама и несређеним инфраструктурним проблемима. Данас о узроцима и последицама еколошког загађења, девастираности и потпуног одсуства спремности да се витални проблеми реше трајно, говорили су челни људи СзС за Београд.

Број слика: 6

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

- Мали Мокри Луг је парадигма како СНС води европску политику, фекалне, отпадне воде преливају Коридор 10. За време своје владавине нису регулисали проблем локалне канализације. Често поновљено испразно оправдање да је ово све последица нерада "оних бивших" је неоправдано и неистинито. Ми смо изградили мокролушки колектор и системски решавали проблеме, рекао је проф. др Драгослав Шумарац, потпредседник ДС.

Да ли је за Весића Београд само Београд на води или сви грађани који у њему живе?, запитао се Никола Јовановић, шеф одборничке групе у Скупштини града и додао: Укупан број грађана који живе у неусловима, без елементарних услова у Београду већи је од броја житеља Новог Сада. Уместо Весић да нам подноси извештај зашто није 200 000 домаћинстава добило прикључке на водовод и канализацију, они пролонгирају рокове и новим лажним обећањима прекривају небригу, нестручност и неспособност.

Данило Башић, председник Градског одбора позвао је градску власт да објасни зашто у недостатку развојних планова и конкретних акција само демагогијом бране погрешне потезе и инерцију.

ДС док је одговорно вршила власт изграђен је Мокролушки колектор. У периоду од 2008-2013. године тадашња градска власт коју смо ми чинили поставила је 100км нове водоводне мреже, 100км је реконструисано водоводне мреже и изграђено 68км нове канализационе, подсетио је и нагласио да нас замајавају и заваравају новим кредитима и задуживањима. Позивамо их на тв дуел, спремни смо да докажемо да смо у свему различити, од приступа, преко истинске бриге за људе, до учинка, конкретног и видљивог за добробит грађана.

- Имамо овде нови екоцид. И сасечена стабла и девастирану природу. Позивам грађане да се одупремо штеточинском деловању Весића и градске власти и заштитимо преостало неуништено, рекао је Дејан Булатовић, потпредседник ССП.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ