lat

Лутовац: Вучићева фабрика лажи једина ради пуном паром, у три смене


ПОДЕЛИТЕ:

Један од лидера СзС и председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац је, обраћајући се на протесту у Београду, поручио да председник Србије Александар Вучић стално говори о насиљу, а да га сам он спроводи. Казао је да Вучић влада уз најмање три лажи, а то су, како је рекао, лажан патриотизам, лажни економски успеси и лажи о опозицији и грађанима.

Лутовац се обратио окупљенима пожелевши "добро вече слободним људима у заробљеној држави". Седма је година како нас мажу и лажу и говоре да ће бити боље, седам година нас замајавају и ми смо вечерас овде да покажемо да се не плашимо - страх је крадљивац слободе, ми смо овде да тог крадљивца уклонимо, рекао је грађанима.

Он је навео да председник Србије Александар Вучић влада уз најмање три лажи, а то су, како је навео, лажан патриотизам, лажни економски успеси и то су лажи о грађанима и о опозицији.

"Та фабрика лажи је једина која ради пуном паром, у три смене... Стално (Вучић) говори о насиљу, а он спроводи насиље - над грађанима, институцијама, владавином права и здравим разумом", оценио је лидер ДС и додао: "Овде смо због једне ствари - хоћемо нормалну и уређену државу у којој ће свако од вас бити прави грађанин, достојанствен грађанин. Не желимо да живимо у држави у којој постоје грађани првог реда, с чланском картом, и остали потлачени".

Лутовац је, говорећи о насиљу, рекао да све оно што ради власт, "приписује нама".

Сви смо овде због једне ствари - зграда Србије је у пламену, и не можемо да се препиремо и говоримо да не можемо са овим или оним да шетамо, рекао је лидер ДС. Сви смо дужни да гасимо тај пожар, сви као један, закључио је у свом обраћању које је завршио речима "живела Србија".

(Извор: Н1)

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ