lat

Лутовац упутио писмо Антонијевићу: Не желимо да разговарамо о парцијалним аспектима изборног процеса


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац упутио је писмо једном од организатора округлог стола власти и опозиције о изборним условима Милану Антонијевићу у коме га је обавестио да не желе разговоре о парцијалним аспектима изборног процеса, већ да је неопходно размотрити свеобухватни предлог за слободне и поштене изборе.

Како сазнаје агенција Бета, Лутовац је у писму навео да је на сва три округла стола на којима је учествовао предложио у име потписника Споразума с народом, да уместо разговора о парцијалним аспектима изборног процеса размотре свеобухватни предлог за слободне и поштене изборе који је сачинила независна експертска група у име грађана који протестују и у име свих грађана Србије.

Он је рекао да је предложио да заједнички раде на две ствари: да тај предлог учине бољим тако што ће предлоге ЦРТЕ, Цесид-а и других специјализованих невладиних организација уградити и на томе да то што се договоре спроведу у дело.

"Није било реакције на овај разложан и рационалан предлог који би водио постизању свеобухватног општеприхватљивог споразума, те овом приликом још једном предлажем да се прихвати од стране свих учесника", навео је Лутовац у одговору на Антонијевићев позив да учествује у четвртом округлом столу који је јуче одржан на ФПН.

Лутовац је написао и да када би све предложено урадили, Србија не би у потпуности имала услове за фер и слободне изборе јер нема владавине права, поделе власти, независног судства, али би то представљало први корак у добром смеру.

На Факулету политичких наука у четвртак, 5. септембра одржан је четврти по реду округли сто власти и опозиције о изборним условима. Представници Савеза за Србију у ком је и ДС нису дошли јер, како су раније саопштили, тај формат састанка не даје конкретне резултате.

(Извор: Бета)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ