lat

Лутовац и Зеленовић у Ваљеву: Морамо рећи доста понижењу


ПОДЕЛИТЕ:

Зоран Лутовац, лидер Демократске странке у друштву Небојше Зеленовића, копредседника Демократске странке - уједињене, отворио је вечерас у Ваљеву изложбу „Зоран, снага визије“ означивши на тај начин почетак кампање бојкота у том граду. Лутовац и Зеленовић сагласни су у оцени да се мора стати на пут понижењу и пропадању и да је бојкот избора једини начин за то.

Број слика: 7

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Лутовац је рекао како је управо Зоран Ђинђић “кривац” зашто је он данас где је, јер га је управо Ђинђић 1996. године позвао да му буде политички саветник. Осврнувши се на кампању бојкота, Лутовац је рекао да је слична ситуација била и 1997. године.

“Ни тада одлука није била лака, али дугорочно гледано, показало се да је била права. Они који нису тада бојкотовали изборе, убрзо су нестали са политичке сцене Србије, док је Зоран Ђиниђић постао непорециви лидер промена које су уследиле.”

Лутовац је истако да верује да би и данас Ђинђић подржао идеју бојкота, подсетивши се његових речи да бојкот није сјајна стратегија, али да се једном мора рећи доста силеџијству, понижењу, националном и грађанском пропадању.

Небојша Зеленовић рекао је како је бојкот стратегија коју су грађани захтевали, направивши паралелу и са уједињењем демократа.

“Грађани желе јаку странку левог центра, као што желе да живе у нормалној и уређеној земљи и због тога врло јасно бојкотују овакво стање. Наш задатак као њихових политичких представника јесте да сваки дан радимо на омасовљавању ове кампање и слању јасне поруке, а то је неопходност слободних и поштених избора.”

Зеленовић је истакао и да је опозиција отворена за прави дијалог о изборним условима, али да не пристаје на његову симулацију са тимом на чијем је челу Небојша Стефановић и предложеним пакетом мера на шест страна које се ни на један начин не односе на захтеве невладиних организација и стручног тима.

Изложене фотографије прате Зорана Ђинђића од студентских дана, преко вишедеценијског опозиционог деловања и рада у оквиру Демократске странке, периода који је провео као градоначелник Београда до обављања функције првог демократски изабраног председника Владе. Изложби су присуствовали и потпредседник Демократске странке Дејан Николић, као и председник Извршног одбора Душан Костадиновић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ