lat

Кривци некажњени за паљење аутомобила у Баточини


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка упорно се залаже за независност институција и пуну заштиту грађана, бори се и бориће се против политичких злоупотреба и утицаја извршне власти на судске органе.

Случајеви драстичних повреда права, притисака и уцена неоправдано измичу пажњи јавности, која због медијске контроле не добија целовите и тачне информације. Свесно и намерно лажна слика о златном добу, благостању и наводној подршци пласира се као једина. У локалним срединама, више и драстичније, испољавају се и виде основне полуге власти и методе које се користе како би се она одржала. Бахатост, осионост, корумпираност и монополисање права одлучивања о свим питањима која се тичу свих једнако – нешто је што осећају и житељи Баточине од успостављања власти СНС.

Две године је прошло од када је докторки Марији Митрашиновић запаљен путнички аутомобил испред прозора породичног дома. Довољно времена да уместо истине о починиоцима, праведне надокнаде, осуде кривца и предузимања мера да се безбедност њена и њене породице сачува. Довољно у нормалним, уређеним и правним друштвима. Недовољно у Србији, данас. Уместо свега што закон налаже као обавезу, др Марија Митрашиновић је добила премештај у сеоску амбуланту, професионалну деградацију и људску запитаност над смислом останка у земљи која не цени знање, стручност и предан рад. Њеном мужу се на различите начине омета бављење професијом, отежава рад и омета пословање. Иако постоји снимак видео надзора, довољно материјалних доказа и индиција Тужилаштво никада није оквалификовало паљење моторног возила као изазивање опште опасности. Да је поступило савесно и одговорно, можда би се спирала зауставила и не би следили премештај и све друго. Овако се обични људи излажу обесправљивању како се истина не би открила и стварни мотиви утврдили.

Случај докторке Митрашиновић и чланова њене породице није једини, није усамљен, већ је само један од милион случајева свакодневних у којима без правног епилога остаје насиље које спроводе локални моћници. Демократска странка оштро осуђује мирно толерисање умирања правне државе.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ