lat

Кривци некажњени за паљење аутомобила у Баточини


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка упорно се залаже за независност институција и пуну заштиту грађана, бори се и бориће се против политичких злоупотреба и утицаја извршне власти на судске органе.

Случајеви драстичних повреда права, притисака и уцена неоправдано измичу пажњи јавности, која због медијске контроле не добија целовите и тачне информације. Свесно и намерно лажна слика о златном добу, благостању и наводној подршци пласира се као једина. У локалним срединама, више и драстичније, испољавају се и виде основне полуге власти и методе које се користе како би се она одржала. Бахатост, осионост, корумпираност и монополисање права одлучивања о свим питањима која се тичу свих једнако – нешто је што осећају и житељи Баточине од успостављања власти СНС.

Две године је прошло од када је докторки Марији Митрашиновић запаљен путнички аутомобил испред прозора породичног дома. Довољно времена да уместо истине о починиоцима, праведне надокнаде, осуде кривца и предузимања мера да се безбедност њена и њене породице сачува. Довољно у нормалним, уређеним и правним друштвима. Недовољно у Србији, данас. Уместо свега што закон налаже као обавезу, др Марија Митрашиновић је добила премештај у сеоску амбуланту, професионалну деградацију и људску запитаност над смислом останка у земљи која не цени знање, стручност и предан рад. Њеном мужу се на различите начине омета бављење професијом, отежава рад и омета пословање. Иако постоји снимак видео надзора, довољно материјалних доказа и индиција Тужилаштво никада није оквалификовало паљење моторног возила као изазивање опште опасности. Да је поступило савесно и одговорно, можда би се спирала зауставила и не би следили премештај и све друго. Овако се обични људи излажу обесправљивању како се истина не би открила и стварни мотиви утврдили.

Случај докторке Митрашиновић и чланова њене породице није једини, није усамљен, већ је само један од милион случајева свакодневних у којима без правног епилога остаје насиље које спроводе локални моћници. Демократска странка оштро осуђује мирно толерисање умирања правне државе.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ