lat

Јерков: Шарчевић дужан да покрене поступак провере продаје Мегатренда


ПОДЕЛИТЕ:

Потпредседница Демократске странке и председница РО ДС за просвету Александра Јерков оценила је да је министар просвете Младен Шарчевић "дужан" да покрене поступак провере продаје Универзитета Мегатренд, наводећи да "није у питању само продаја једног приватног универзитета, већ скандал који наноси штету целокупом високообразовном систему у Србији".

Она је у писаној изјави навела да је министар "дужан да каже до каквих још скандалозних сазнања о продаји Универзитета Мегатренд треба да се дође да би се министарство укључило и почело да ради свој посао".

"Након што је установљено да руководство фирме коју представља нови власник не постоји и да су у питању манекени са интернета, као и након изјава власника да иза њега стоји држава, сада је изненада нестала и интернет страница ове наводно немачке фирме, која је иначе служила за продају штампача. Шта још треба да се сазна да би министар престао да злоупотребљава институције, штити своје страначке пајтосе, лажне докторе, лажне купце и њихов више него сумњив капитал", упитала је Александра Јерков, а пренела ДС.

Наводећи да је Мегатренд највећи приватни универзитет у Србији, она је оценила да је "број афера које пролазе без икакве реакције надлежних органа више него забрињавајући".

"Будући да је Национално акредитационо тело, иначе потпуно под контролом министра, већ показало на случајевима противзаконитог запошљавања Орлића, Мартиновића и других функционера СНС у Високој медицинској школи у Ћуприји да нема никакву намеру да ради оно што им је законска обавеза, министар Шарчевић је дужан да покрене поступак провере. Све друго значиће директну подршку и умешаност министра у овај сумњиви, срамни и апсурдни посао", навела је Александра Јерков.

(Извор: Н1)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ