lat

Јерков: До фер и поштених избора сарадњом са европским савезницима


ПОДЕЛИТЕ:

- У политици се многе ствари регулишу у билатералним контактима, верујем да ћемо кроз сталне контакте које ми дуго година имамо са европским партнерима и савезницима наћи начин и модалитет којима би се решило и отклонило све што у овом тренутку представља препреку да у разговору о изборним условима као крајни исход добијемо обавезујући споразум са гаранцијом за спровођење и дефинисане рокове.

Немамо право да размишљамо о приватним стварима, морамо размишљати о интересу странке, друштва у целини. И у току јучерашњих разговора са европским представником истакли смо нашу искрену посвећеност борби за демократизацију друштва, слободу медија и враћање поверења у институције, изјавила је Александра Јерков, потпредседница ДС учествујући у емисији Нови дан, која се емитује на Н1.

Констатовала је да предложени модел дијалога није наишао на прихватање свих релевантних актера на политичкој сцени што битно утиче на оцену о дометима. Поновила је да Посланички клуб ДС остаје при уверењу да се до демократизације Србије, која подразумева и остваривање услова за фер и слободне изборе, може доћи једино у сарадњи са Европском унијом и кроз дијалог са европским партнерима. И као посебно важно истакла је разумевање и сарадњу са европским институцијама и организацијама коју ДС брижљиво негује и конструктивно унапређује.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ