lat

Хитно идентификовати лица која су претукла демонстранте испред Председништва


ПОДЕЛИТЕ:

Савез за Србију најоштрије осуђује и тражи да се хитно идентификују они који су напали демонстранте, који су у складу са претходним договором са полицијом хтели да испред зграде Председништва оставе препоруке и закључке експертског тима протеста 1 од 5 милиона.

Ако су у питању припадници МУП-а у цивилу, они и те како знају да песнице нису законом предвиђене средство за одбрану простора око зграде Председништва. Песнице у обрачунима користе криминалци и хулигани, што су вечерашњим актом постали људи који су се на тај начин обрачунали са демонстрантима.

Уколико је реч о припадницима Војске Србије који обезбеђују председника државе, онда цео догађај представља први излазак војске на улицу после 9. марта 1991. године. Поставља се питање колико смо далеко од Милошевићевог сценарија извођења тенкова на грађане који демонстрирају борећи се за слободу и демократију.

Јавност има право да добије информацију ко су лица која су претукла учеснике протеста. Обавеза државних органа је да против њих покрену законом предвиђени поступак.

(Извор: Савез за Србију)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ