lat

ДС Зрењанин: Ко не говори истину о фабрици воде, премијерка или градоначелник?


ПОДЕЛИТЕ:

Ко не говори истину, премијерка или градоначелник, пита зрењанинска Демократска странка, која подсећа да је након последње посете Зрењанину и обиласка постројења за пречишћавање воде, премијерка Брнабић истакла да „због велике важности за становнике Зрењанина и околних места у решавању проблема учествује и Влада дајући одређена средства из текуће буџетске резерве како би постројење поново почело да ради“.

Ипак, Градска управа на питања грађана послата током акције „Колико кошта наша жеђ?“ тврди да из буџета града Зрењанина, као и из средстава буџета Републике Србије, нису издвајана средства за изградњу фабрике воде и санацију кварова.

- Изузетно је лако утврдити ко не говори истину у овом случају, пошто је одлука Скупштине свима доступна на сајту града, а у њој јасно пише да је више од 67 милиона динара субвенције Водоводу директно намењено замени делова постројења. Већ смо тим поводом поднели пријаве Сектору за контролу јавних средстава Министарства финансија, али и Служби за буџетску инспекцију Градске управе Зрењанин, као и допуну кривичне пријаве тужилаштву, а поставили смо и низ важних питања институцијама – каже одборница демократа Алиса Коцкар.

Према њеним речима, ЈКП “Водовод и канализација“ се не оглашава и не одговара, тако да су одговарајуће жалбе поднете и Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

- Трудимо се да искористимо сва правна средства која су нам на располагању како бисмо дошли до информација које би требало да су свима доступне. Сваки одговор институција јесте важан јер нас приближава истини коју власт крије, а и јасно приказује ко је одговорно лице – наводи Алиса Коцкар.

(Извор: Данас)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ