lat

Док је један неслободан, сви су неслободни


ПОДЕЛИТЕ:

Данас на протесту подршке Александру Обрадовићу у Ваљеву бирате уз ког Александра ћете стати, рекао је Срђан Миливојевић, активиста и члан Извршног одбора Демократске странке.

Број слика: 6

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Он је рекао да се овог Митровдана хајдуци неће растати, јер нема паузе у борби за слободу. На протесту су говорили и Зоран Лутовац, Синиша Ковачевић и Драган Крсмановић.

Зоран Лутовац, председник Демократске странке, рекао је да на примеру Александра Обрадовића видимо у каквој држави живимо.

"Морамо да станемо једни уз друге ако желимо да ту државу мењамо. Морамо да ослободимо људе од страха, морамо да будемо солидарни, једни поред других у борби за слободу!"

Он је истакао да је место Александра Обрадовића на РТС-у, на јавном сервису који припада грађанима, да охрабри друге да одбране своју државу од корупције и криминала.

"Ни држава, ни РТС нису наши, они су заробљени и зато смо ми покренули акцију #UzbuniSe како бисмо охрабрили све правдољубиве људе да ураде оно што је Александар Обрадовић, да укажу на криминал и корупцију и одбране своју државу."

Драган Крсмановић, пуковник у пензији и члан Српског покрета Двери, подсетио је како је управо жеља за слободом нагонила српску војску да пре 101 годину крене у борбу за ослобођење.

"Постоји нешто важније од хлеба и воде за нашег човека, то је слобода", истакао је Крсмановић.

Синиша Ковачевић, драмски писац и члан председништва Народне странке, истакао је да се "мора стати на пут овом злу".

"Док је један неслободан, сви су неслободни. Волови јарам трпе, а не човек - бог је слободу дао за човека, говорио је славни песник. Док су нам душа и језик слободни, не могу нас утамничити. Вечерас је Александар Обрадовић, иако не може да пређе високу планину прага своје куће, најслободнији човек на свету."

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ