lat

Демократска странка подржава захтев академске заједнице упућен РТС-у


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка искрено и у потпуности подржава захтев академске заједнице упућен Јавном медијском сервису, о неопходности професионалног, објективног и благовременог информисања грађана.

Придружујемо се апелу који је потписало 140 интелектуалаца, који охрабрују новинаре и уреднике Радио телевизије Србије, да се ослободе баласта аутоцензуре и свих других притисака, који их спречавају да се својим послом баве у интересу грађана, а у складу са оним на шта их Закон о јавном информисању и Јавном медијском сервису обавезују.

Захтевима из апела се штите интереси грађана и друштва у целини због чега ДС има и моралну и политичку обавезу да подржи ову грађанску и академску акцију. Без слободних медија и истинитог и професионалног извештавања, нема ни услова за слободне и поштене изборе, па самим тим ни слободног друштва и развоја.

Борба демократских политичких странака за слободне и поштене изборе нема ни смисла ни изгледа на успех уколико у њој не учествују и сами грађани, због чега се ДС радује апелу академске заједнице упућеном РТС-у и будућим сличним грађанским иницијативама.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ