lat

Демократска странка осуђује прогањање Бранислава Трифуновића


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка осуђује оркестриране нападе на глумца Бранислава Трифуновића, започете са скупштинске говорнице, настављене у таблоидима и преточене у кривичну пријаву Синдиката запослених полиције, оцењујући их као агресивни покушај да се застраше и деградирају ствараоци и слободоумни грађани који одбијају диктат и манипулацију.

Организовано јавно лагање о нечему што се није догодило, уз институционалну помоћ и потпору приређује се у моменту када се непорециве чињенице пробијају упркос медијској блокади. Од тајних сусрета до утрошеног новца грађана на разградњу града. Резултат потпуне замене фактичке истине лажима у чему је једино ова власт доследна, истрајна и приљежна је у томе што људи губе потребне оријентире и везу са неспорним вредностима. Свесно се јавним мњењем управља тако да оно постане равнодушно и бесћутно. Технологија прављења случаја примењена је и у креирању оптужнице против Трифуновића.

Демократска странка ценила је и бранила значај истине у политици, уметности, животу. Зато недопустивим сматра да се неразложним критикама, осудама и прогонима излаже свако ко износи став, мишљење и идеју, ко жели и ко се бори за промену. Сигурни смо да уметничко изражавање и театарски израз Бранислава Трифуновића не би био преиспитиван и у њему тражено непостојеће, да је изабрао да у свакодневици игра улогу посматрача док зло не прође.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ