lat

Демократска омладина: Група појединаца се лажно представља као омладина ДС


ПОДЕЛИТЕ:

Омладина Демократске странке ограђује се од саопштења која стижу од групе која се представља као Демократска омладина и коју чине појединци из самоизабраног руководства које је, на страначким статутом прописан начин, распуштено одлуком Извршног одбора Демократске странке, а на предлог страначког Председништва. Такође, обавештавамо јавност да свако саопштење које стиже од тзв. Демократске омладине мимо званичних канала комуникације треба сматрати саопштењем неформалне групе грађана која се лажно представља. Овим путем молимо и професионалне медије да нам помогну у борби против крађе идентитета.

Организација Демократске омладине је саставни део Демократске странке и не може да води своју самосталну политику мимо странке, нити да представља независну политичку организацију. Имајући у виду основне постулате наше унутарстраначке демократије, а на основу овог "саопштења" групе појединаца, са жаљењем можемо да констатујемо како се још једном потврдило да је одлука о распуштању органа Демократске омладине била једино могућа и исправна после нелегално спроведених избора који су организовани управо у циљу инструментализације подмлатка наше странке у унутарстраначкој борби, а од стране исте групе која већ дуже време у јавности иступа противно званичној политици Демократске странке.

Демократска омладина сада функционише у повереништву, вредно спрема измене Правилника о раду како бисмо уједињење у снажну Демократску странку спремно дочекали и на омладинском нивоу.

Повереник Демократске омладине Михаило Димитријевић

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ