lat

Демократе солидарне са свима који се бескомпромисно боре против режима


ПОДЕЛИТЕ:
Ђорђе Ђоковић

У Ваљеву признање за херојски чин Александра Обрадовића

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Председник Демократске странке др Зоран Лутовац присуствовао је и вечерас у Ваљеву протесту у знак подршке Александру Обрадовићу, за кога каже да је много више од узбуњивача, да је у претходних неколико месеци постао симбол борбе против свевлашћа, корупције и криминала владајућег режима у Србији. Према речима др Лутовца, Обрадовић је својом одлуком да обелодани доказе о пропродаји оружја из "Крушика", у којој учествује отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и други високи функционери и финансијери Српске напредне странке, показао изузетну личну храброст и грађанску свест о општем интересу.

На вечерашњем скупу, испред зграде где живи и где је у кућном притвору Обрадовић, окупљенима се обратио и студент Филозофског факултета у Новом Саду и активиста Демократске странке Дејан Багарић.

Багарић је летос, непосредно после протеста "1 од 5 милиона" у Новом Саду, у чијој организацији је такође учествовао, био нападнут и тешко претучен, али је одмах после изласка из болнице наставио борбу за "будућност свих нас и слободну земљу у којој у притвору неће бити Александар Обрадовић, већ они чији је криминал он разоткрио".

"Александар Обрадовић је показао да човек својом одлуком и непристајањем може постићи и оно што је изгледало немогуће. Он се својим делом трајно уписао међу људе. Ми смо се скупили овде због тог једног Човека да бисмо показали да смо сви људи! Дошли смо из различитих крајева земље да кажемо Александру Обрадовићу да није сам. Када они који су га утамничили буду у затвору, они ће бити сами. Штавише, већина оних који им се клањају док су господарили овом земљом и пљачкали ‘Крушик’ и његове раднике - правиће се да никад нису ни чули за њих," поручио је Дејан Багарић.

Александар Обрадовић је са професорком Биљаном Стојковић, добитник награде "Добар пример Новог оптимизма", који додељује организација Нови оптимизам. Тим поводом њему је на крају вечерашњег протеста подршке, одржаног у Ваљеву, карикатуриста Душан Петричић у стану уручио карикатуру који му је нацртао.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ