lat

Божовић: Пружићемо заштиту људима у разореном граду


ПОДЕЛИТЕ:

Народни посланик Демократске странке Балша Божовић данас је представио нову иницијативу коју је осмислио и реализовао у настојању да Београђанима који годинама уназад трпе последице непланске градње, нестручног планирања и несолидних радова на преуређењу улица и тргова, пружи правну помоћ и заштиту.

Формирани правни тим деловаће на основу пријава грађана, а сви заинтересовани имају могућност да директним обраћањем на интернет адреси разорениград@гмаил.цом добију проверене информације и правни лек, дозу сигурности и извесности у прикупљању чиоњеница и доказа и подношењу тужби.

- Град је разорен. Градилишта нису обезбеђена на прописни начин, хаос и неуређеност карактерише целу област урбанизма у граду. Градски челници се хвале бројем отворених градилишта, превиђајући да радови на њима теку недопустиво споро, да се мимо плана и логике истовремено затварају читави делови престонице. Нормалан живот, саобраћај и рад нису могући у условима када је небезбедно и пролазити улицом – констатовао је Балша Божовић.

Навео је податак да се тренутно у Призренској, на Топличином венцу, Карађорђевој и Коларчевој налазе необележена градилишта. Квартови који су некада пулсирали животом и представљали културне коридоре главног града, сада су опустошени због хировите и логици противне жеље градске власти да све промени, измени, учини накарадним и бесмисленим.

Војислав Новаковић је први Београђанин коме је новоформирани правни тим разорениград@гмаил.цом пружио адекватну помоћ и као епилог заједничког бављења овим проблемом покренута је тужба против Града. Недељковић је реконтруисао начин на који се 10.априла ове године повредио у мирној, дневеној шетњи у самом градском језгру, у близини Дома омладине. Необележени радови извођени на том потезу условили су повређивање људи који су принуђени да прескачу препреке, прелазе кроз уске пролазе и избегавају рупе и замке на путу. Он је са сетом се присетио да је пре 31. године био награђен најзначајнијом годишњом наградом Скупштине града, а да сада у деветој деценији живота правду и истину потражује на суду, седећи на супротној страни од арогантне и осионе градаске структуре.

Запитао се да ли садашње градске бирократе живе животом Београђана, да ли се тискају у препуним аутобусима, касне код лекара због затворених улица, одустају од навика усред хаоса, како је могуће такво одуство самокритике и жеље да уваже потребе других. Позвао је све суграђане да не ћуте и своју битку за себе, град, будућност, децу воде гласно и јавно.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ