lat

Александрова лекција о моралу, истини и правди


ПОДЕЛИТЕ:

Александар Обрадовић, недавно у тајности ухапшени радник „Крушика“, је својим открићем да је фирма која се повезује са оцем министра полиције Небојше Стефановића фактички пљачкала ваљевски „Крушик“ целој Србији одржао лекцију о моралу, истини и правди. Он је тиме отворио Пандорину кутију из које ће на све стране полетети бројне афере и криминалне радње напредњачке власти. Александрова лекција ће их скупо коштати.

Ову лекцију је најпре одржао потпредседнику Српске напредне странке и министру Небојши Стефановићу који је Александровим тајним хапшењем покушао да сакрије то да је фирма „ГИМ“ коју је заступао његов отац Бранко Стефановић од „Крушика“ куповала минобацачке мине по ценама које су знатно ниже од тржишних и тако нанела штету „Крушику“ и држави као власнику овог предузећа. Те цене су биле знатно ниже чак и од оних по којима је „Крушик“ своје производе продавао државној фирми Југоимпорт СДПР, која је деценијама најважнији извозник оружја произведеног у фабрикама српске наменске индустрије. Да не говоримо о томе да се оружје које је „Крушик“ продао „ГИМ“-у преко разних канала на крају нашло у рукама екстремиста у Јемену о чему су писали медији широм света, што је додатно нанело штету и „Крушику“ и нашој земљи.

Српској полицији и тужилаштву Александар Обрадовић је показао да се грађани не мире са ћутањем оних који би по Уставу и закону требало да штите тај исти Устав и законе. Невероватно је да су они који толико воле да се похвале својим акцијама хапшења широм Србије баш ово хапшење покушали да сакрију од јавности. Још невероватније је што су мислили да ће успети у томе.

Одржао је Александар лекцију и свом адвокату који је из необјашњивих разлога недељама избегавао да за свог клијента затражи законом предвиђени статус узбуњивача који би га заштитио од прогона, ћутао о његовом хапшењу и чак уверавао његову породицу да и они о томе ћуте, иако је јасно да је јавност и њен притисак најснажнији Александров адут да победи у борби са криминализованом напредњачком државом.

Својим поступком Александар је постидео и све оне којима се безуспешно обраћао нудећи им да обелодане доказе о сумњивом пословању „Крушика“, а који су то из само њима знаних разлога одбили да ураде. Колегинице и колеге из „Крушика“ је задужио тако што је бранио и њихово достојанство и „парче хлеба“ које, иако свесни свега што се у „Крушику“ догађа, страхом паралисани ћутећи зарађују.

Јасно је да Александар Обрадовић није урадио ништа због чега би требало да буде ухапшен и притворен. Јасно је и да би због свега што је открио неко други требало да буде у затвору. Александар зато мора да победи, јер је његова победа и победа свих грађана који желе да живе у нормалној земљи у којој се закони поштују, а државни органи раде свој посао.

Зато и сви ми морамо да помогнемо Александру и бројним другим људима попут њега који не желе више да трпе очигледну неправду и да се повлаче пред насилном и криминалном влашћу. Иза Александра Обрадовића из Ваљева ће доћи многи други из целе Србије који ће охрабрени његовим делом дићи свој глас непристајања на понижавање здравог разума и уништавање једне земље.

Демократска странка у Ваљеву стога подржава иницијативу колегиница и колега из Локалног фронта и придружиће се окупљању у знак подршке Александру Обрадовићу у петак, 18. септембра од 13:30 до 16 часова на Градском тргу. Александар мора да победи.

 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ