lat

Најновије

Демократе подржавају протест професора и сарадника Филозофског факултета
„Стање српског друштва свакодневно се погоршава. Аутократија јача, а нетрпељивост власти према свима који другачије мисле огледа се у њиховом јавном омаловажавању и оптуживању.“

Протест „Проветримо Ниш, дишимо слободно” (најава, 24.1.2020)
Одборник Демократске странке и председник Градског одбора демократа у Нишу Миодраг Станковић позвао је грађане да се у петак, 24. јануара у 18 сати окупе испред Скупштине града Ниша и искажу своје незадовољство поводом загађеног ваздуха у Нишу, проузрокованог неспособношћу градске СНС власти да на адекватан начин реагује.

Новаковић: Венце жртвама, а споменик џелатима
Новосадска рација, један од највећих злочина на подручју Војводине у Другом светском рату, догодила се на данашњи дан 1942. године. У ужасним злочинима етничког чишћења убијани су Срби, Јевреји и Роми, чија су тела заувек нестала под дунавским ледом.

Демократска странка подржава захтев академске заједнице упућен РТС-у
Демократска странка искрено и у потпуности подржава захтев академске заједнице упућен Јавном медијском сервису, о неопходности професионалног, објективног и благовременог информисања грађана.

Демократска омладина: Група појединаца се лажно представља као омладина ДС
Омладина Демократске странке ограђује се од саопштења која стижу од групе која се представља као Демократска омладина и коју чине појединци из самоизабраног руководства које је, на страначким статутом прописан начин, распуштено одлуком Извршног одбора Демократске странке, а на предлог страначког Председништва. Такође, обавештавамо јавност да свако саопштење које стиже од тзв. Демократске омладине мимо званичних канала комуникације треба сматрати саопштењем неформалне групе грађана која се лажно ...

Пауновић: Неприхватљиве измене Закона о локалним изборима
Заменик председника Демократске странке и председник општине Параћин Саша Пауновић тврди да су предлози измене Закона о локалним изборима неприхватљиви и без упоришта у претходно вођеним расправама. Он подвлачи да и поред тога што су надлежни државни органи констатовали да постоји потреба за озбиљну измену прописа који се односе на локалне изборе, стварна воља да се то учини на страни владајућег режима не постоји.

Најоштрије осуђујемо изјаву Бошка Обрадовића
‪Најоштрије осуђујемо потпуно непримерену изјаву председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића у којима спомиње проф. др Драгољуба Мићуновића.

Одржан састанак Грађанског демократског клуба
У суботу је одржан састанак Грађанског демократског клуба, тела састављеног од кредибилних и истакнутих људи наше научне и културне заједнице.

Ракићка у Крагујевцу: Вучић има сто проблема, а ми само један – њега!
Драгана Ракић потпредседница Демократске странке на вечерашњем протесту 1 од 5 милиона у Крагујевцу поручила је да су грађани и опозиција на добром путу да продавце магле пошаљу у политичку историјуи да никада више грађани не смеју дозволити да један човек одлучује о судбини свих.

Новаковић у Новом Саду: Протестовати до победе
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Небојша Новаковић позвао је вечерас грађане Новог Сада да истрају у својим протестима против режима Александра Вучића и његових присталица, те оценио да је пад садашње власти сасвим известан и много ближе него што та иста власт покушава да убеди све грађане Србије.