lat

Најновије

ДРАГОЉУБ ЖАРКОВИЋ (1951 - 2020)
Оснивач и дугогодишњи уредник недељника "Време" Драгољуб Жарковић несумњиво је деценијама био једна од најистакнутијих личности у нашем журнализму.

Најоштрије осуђујемо све учесталије инциденте на националној, политичкој и верској основи
Покрајински одбор Демократске странке (ПО ДС) за Војводину најоштрије осуђује исписивање графита са нацистичким и антисемитским порукама у Новом Саду, разбијање прозора на просторијама Демократског савеза Хрвата у Војводини у Новом Сланкамену и све остале инциденте са националним, политичким и верским мотивима који су учестали у последње време.

Лутовац: За идеје се мора борити и жртвовати
Знам да ће неке будуће демократе и демократкиње стајати пред новинарима и да ће рећи да су у борби тријумфовали, јер од ње никада нису одустали. Рећи ће да су их тако научили они који су борбу започели. Рећи ће ванвременску истину: рећи ће да се за неке идеје мора борити, па и жртвовати.

Пауновић: Далеко од рефлектора престонице, овде су уништени животи да би се сачувала демократија
Тачно је да је тешко објаснити да треба да се повучемо без борбе, онима који осам година нису издали иако су остајали без посла, смењивани, премештани пред пензију на шалтере, уцењивани, трпели претње, малтретирани на разне начине, хапшени, приморавани под претњом вишемесечног притвора да признају "дела" која нису починили. Далеко од рефлектора престоничких медија овде су многима уништени животи да би се сачувало ово мало демократије.

Како до здравог ваздуха?
Проблеми у области животне средине у Србији су бројни и велики и због тога је њихово решавање могуће само уз свеобухватну активност будуће демократске владе и само широка транспарентност и укљученост невладиног сектора, удружења грађана и академске заједнице могу бити гарант неопходне реформе у секторима екологије и енергетике и гарант промене тренутног неодрживог и, по здравље целокупне популације, штетног стања, закључци су вечерашње трибине коју су организовали Ресорни одбор за еколог ...

Демократска омладина: Студенти нису увек у праву
Демократска омладина жели да искаже протест против одлуке наших другара, колега са факултета и сабораца из удружења „1 од 5 милиона“ да изађу на предстојеће лажне изборе. И даље у шоку, не можемо да поверујемо да су људи са којима смо провели више од годину дана у борби против аутократског режима пристали на његову подметачину.

Лутовац у Крагујевцу: Истина и слобода су вируси за које не постоји карантин
У Крагујевцу је синоћ одржан четврти овогодишњи грађански протест “1 од 5 милиона” са кога је упућена снажна подршка професионалним медијима и осуђен покушај државе да незаконитим мерама спречи Телевизију Н1 да истинито и објективно извештава јавност о свим догађајима. Грађани су подржали и “Крагујевачке” новине, једини штампани медиј у Крагујевцу који се протеклог четвртка због блокаде рачуна није појавио на киосцима.

Наставља се бојкот скупштине у Лесковцу
Одборници Демократске странке у Лесковцу настављају да бојкотују седнице скупштине у том граду, јер како тврде, немају намеру да својим присуством дају легитимитет највећим пљачкама у историји Лесковца. Они наводе пример реконструкције градског трга за коју ће Лесковчани морати да плате више од 2 милиона евра и где ће квадрат плочника коштати више него изградња квадратног метра стана у Београду.

Демократе подржавају протест професора и сарадника Филозофског факултета
„Стање српског друштва свакодневно се погоршава. Аутократија јача, а нетрпељивост власти према свима који другачије мисле огледа се у њиховом јавном омаловажавању и оптуживању.“

Протест „Проветримо Ниш, дишимо слободно” (најава, 24.1.2020)
Одборник Демократске странке и председник Градског одбора демократа у Нишу Миодраг Станковић позвао је грађане да се у петак, 24. јануара у 18 сати окупе испред Скупштине града Ниша и искажу своје незадовољство поводом загађеног ваздуха у Нишу, проузрокованог неспособношћу градске СНС власти да на адекватан начин реагује.