lat

Најновије

Демократска странка подржава захтев академске заједнице упућен РТС-у
Демократска странка искрено и у потпуности подржава захтев академске заједнице упућен Јавном медијском сервису, о неопходности професионалног, објективног и благовременог информисања грађана.

Демократска омладина: Група појединаца се лажно представља као омладина ДС
Омладина Демократске странке ограђује се од саопштења која стижу од групе која се представља као Демократска омладина и коју чине појединци из самоизабраног руководства које је, на страначким статутом прописан начин, распуштено одлуком Извршног одбора Демократске странке, а на предлог страначког Председништва. Такође, обавештавамо јавност да свако саопштење које стиже од тзв. Демократске омладине мимо званичних канала комуникације треба сматрати саопштењем неформалне групе грађана која се лажно ...

Пауновић: Неприхватљиве измене Закона о локалним изборима
Заменик председника Демократске странке и председник општине Параћин Саша Пауновић тврди да су предлози измене Закона о локалним изборима неприхватљиви и без упоришта у претходно вођеним расправама. Он подвлачи да и поред тога што су надлежни државни органи констатовали да постоји потреба за озбиљну измену прописа који се односе на локалне изборе, стварна воља да се то учини на страни владајућег режима не постоји.

Најоштрије осуђујемо изјаву Бошка Обрадовића
‪Најоштрије осуђујемо потпуно непримерену изјаву председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића у којима спомиње проф. др Драгољуба Мићуновића.

Одржан састанак Грађанског демократског клуба
У суботу је одржан састанак Грађанског демократског клуба, тела састављеног од кредибилних и истакнутих људи наше научне и културне заједнице.

Ракићка у Крагујевцу: Вучић има сто проблема, а ми само један – њега!
Драгана Ракић потпредседница Демократске странке на вечерашњем протесту 1 од 5 милиона у Крагујевцу поручила је да су грађани и опозиција на добром путу да продавце магле пошаљу у политичку историјуи да никада више грађани не смеју дозволити да један човек одлучује о судбини свих.

Новаковић у Новом Саду: Протестовати до победе
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Небојша Новаковић позвао је вечерас грађане Новог Сада да истрају у својим протестима против режима Александра Вучића и његових присталица, те оценио да је пад садашње власти сасвим известан и много ближе него што та иста власт покушава да убеди све грађане Србије.

Лутовац и Зеленовић у Смедереву: Истрајно и уједињено до промена
Зоран Лутовац и Небојша Зеленовић вечерас су у Смедереву били јединствени у ставу да само истрајна и уједињена опозиција може да се избори за слободне и поштене изборе.

Наш ваздух је видљив, а мере власти невидљиве
Говорећи о загађењу ваздуха данас постављамо питања одговорности и солидарности, оценио је лидер демократа Зоран Лутовац, одговорности власти у чијем интересу ради и солидарности нас, грађана, колико смо спремни да се заједно супротставимо када та власт угрози јавни интерес. Ресорни одбор за екологију Демократске странке позвао је грађане и грађанке да се данас у 18 часова придруже протесту за чист ваздух иницијативе Не давимо Београд испред Скупштине Србије.

Разговор с грађанима и грађанкама у Смедереву (најава, 17.1.2020)
Говоре: Зоран Лутовац и Небојша Зеленовић