lat

Најновије

Ракић: Побеђујемо у свакој фер утакмици
Потпредседница ДС Драгана Ракић данас је позвала грађанке и грађане Смедерева да се прикључе кампањи неучествовања на лажним и неслободним изборима.

Зоран Лутовац у емисији „Упитник“ (најава, 8.10.2019)
Председавајући Савеза за Србију и председник Демократске странке др Зоран Лутовац гостоваће у уторак, 8. октобра 2019. године од 21:30 часова у емисији „Упитник“ на РТС 1.

Бојкот лажних избора, до правих наставком борбе
Горан Јаић, секретар Демократске странке, приликом обиласка Лесковца, Мерошине, Сурдулице и Владичиног Хана истакао је да су преговори на којима копредседава Маја Гојковић наставак политичке фарсе коју спроводи Александар Вучић.

Демократска странка неће учествовати на разговорима власти и опозиције
Одлука Председништва Демократске странке

Миливојевић: Бојкот недемократских избора
Савез за Србију и све политичке странке које чине Савез одлучиле су да не изађу на нелегитимне изборе у земљи неслободе у којој су избори фарса у режији Александа Вучића, рекао је Срђан Миливојевић, члан Главног одбора Демократске странке данас у Нишу, у разговору са грађанима.

Саопштење Уједињене Демократске странке
Уједињена Демократска странка поздравља ангажовање ЕУ и спремна је да заједно са другим опозиционим странкама разговара са њеним представницима о условима за слободне и поштене изборе, који би били успостављени најмање девет месеци пре расписивања следећих избора.

Лутовац почео кампању за бојкот у Барајеву
Председавајући Савеза за Србију (СзС) и председник Демократске странке др Зоран Лутовац започео је данас кампању за бојкот избора разговором са грађанима Барајева и том приликом изјавио да Демократска странка и СзС нису спремни на фингиране преговоре са влашћу о изборима који би били одржани на пролеће 2020. године, јер је за такве преговоре касно и они не могу допринети примарном циљу: укупном преображају друштва, промени система и поштовању права и слобода.

44. протестно окупљање „1 од 5 милиона“ у Београду
Београд, 5. октобра 2019. године

Весна Марјановић: Ко се сећа 5. октобра?
Из ауторског текста Весне Марјановић о Петом октобру

Бранислав Лечић о Петом октобру
Делови из разговора објављеног у листу Данас, 5.10.2019.