lat

Најновије

Подршка здравственим радницима уместо популистичких мера
Због пожртвованости коју су испољили у периоду кризе на спашавању живота грађана Србије лекари, медицинске сестре, техничари, запослени у лабораторијама – сви који су се непосредно излагали опасности радећи у интересу здравља грађана Србије - заслужују посебну стимулацију у периоду ванредног стања.

Тужба против Драгана Вучићевића због изазивања панике
Данас је група истакнутих појединаца наше академске и културне сцене поднела тужбу против главног и одговорног уредника дневних новина „Информер“ Драгана Вучићевића због, како се наводи, изазивања панике преношењем лажних вести.

Захтев за ослобађање новинарке Ане Лалић Грађанског демократског клуба ДС
Новинарка Ана Лалић се бави професионално својим послом. Она говори у име лекара и сестара који немају заштиту. Од њених речи којима преноси истину о стању у КБЦ Војводине властодршци се бране слепом силом.

Омогућити свакодневно кретање старијима од 65 година
С обзиром да се мере изолације становништа свакодневно пооштравају, Кризни савет Демократске странке препоручује да се старијим особама омогући један сат шетње дневно.

Зашто је један кинески милион већи него један европски?
Демократска странка изражава забринутост за статешко усмерење Србије ка Европској унији, имајући у виду како се највиши функционери наше државе у јавности односе према различитим донаторима који помажу Србији у борби против коронавируса.

Држава да помогне пољопривредницима
У данима који су пред нама, пољопривреднике очекују велики изазови - да у условима ванредног стања и забране кретања квалитетно обаве пролећну сетву и остале радове на њивама и другим пољопривредним површинама. С обзиром на то да производња хране мора бити у врху приоритета наше државе, а поготово у околностима проглашења пандемије заразне болести COVID-19, Демократскта странка предлаже следеће мере:

Интервју са Зораном Ђинђићем
То је концепт Србије као земље јаке, средње грађанске класе, финансијски стабилних, независних породица, доброг образовања, добрих струка, стабилног социјалног осигурања, бесплатног основног и средњег образовања. Коначно, земља сигурних и безбедних улица, земља некорумпиране полиције и брзог судства.

Предлог нових мера Кризног савета ДС-а
С обзиром на то да није могуће да се антиципира број оболелих од вируса корона, нити реално трајање епидемије у Србији, а да је потпуно јасно да ће доћи до премора и/или обољевања медицинских радника свих профила, предлажемо да Министарство здравља најхитније приступи изради регистра незапослених и пензионисаних медицинских радника (лекара, сестара, техничара) - добровољаца, који би, на позив, могли да их замене или олакшају рад онима који то чине сада.

Предлог мера Кризног савета ДС-а заштите од коронавируса за особе са инвалидитетом
Особе са инвалидитетом у редовним друштвеним приликама представљају једну од најугроженијих и најрањивијих друштвених група. У ситуацији проглашене пандемије вируса Covid 19 од стране Светске здравствене организације и проглашене епидемије у Републици Србији, неопходно је информације о мерама заштите и поступања прилагодити и учинити доступним за особе са инвалидитетом.

Зоран Ђинђић 17 година после убиства
Ближи се пролеће, а ми живимо у Србији и већ седамнаест година 12. марта подсетимо се да нам је убијен премијер. Први демократски премијер. Убијен на радном месту. Убијен креатор рушења режима Слободана Милошевића. Режима који нас је увео у беду, ратове, страдања, санкције, бомбардовање. То нас некако обавезује да се сетимо.